Troicki ide u Rio, ali je žestoko kritikovao Olimpijske igre: Ispada da igramo za kikiriki!

Drugi reket Srbije nije preterano oduševljen predstojećem takmičenju u Riju

  • 22

Viktor Troicki je posle pobede nad Francuzom Tristanom Lamasanom u 1. kolu Vimbldona na konferenciji za medije saopštio da je odlučio da igra u Riju na Olimpijskim igrama, dok će odluku o tome da li će učestvovati u Dejvis kupu protiv Velike Britanije doneti kada završi turnir u Londonu.

 

- O Dejvis kupu još neću da razgovaram. Odlučio sam za sebe, znam šta ću, ali neću da pričam dok ne završim Vimbldon - rekao je Viktor, a onda se dotakao teme o Olimpijskim igrama u Riju.

 

- Idem na Olimpijske igre, ali ne znam da li da se radujem tome ili ne. Bilo je 50:50 da li ću ići. Otvoreno govoreći, mislim da tenis nije olimpijski sport i da postoje mnogo veća takmičenja za nas. Odmah posle Rija kreće Sinsinati, tako da em nema poena, em nema para i ko ne osvoji medalju, ništa ne dobija.

 

Navodno je nastao sukob između dve teniske organizacije, pa zato nema nikakve nagrade za tenisere, bar je takva priča došla do Troickog.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

- Čuo sam priču da je trebalo da se dobiju neke pare za Olimpijske igre, ali je ATP tražio određenu sumu od ITF i zbog toga nije došlo do sporazuma. Zato su onda ovi rekli da nema poena u Riju. Nije to u redu. Moji glavni adut da ne idem je bio da nema poena, pa ispada da igramo za kikiriki.

 

- Igre jedino znače onome ko vidi sebe da može da uzme medalju. Ja bih to voleo, ali to je podjednako teško kao doći do finala gren slema. Izgubiti u polufinalu, pa izgubiti za treće mesto je još gore, jer ispada da si odigrao isto mečeva kao pobednik, a nisi ništa dobio. To je samoubistvo.

 

Ipak, pošto se u vreme takmičenja u Riju igra samo jedan manji turnir, Troicki se opredelio da putuje u Brazil.

 

- Zato sam se kolebao, ali za vreme OI se igra samo turnir iz serije 250 u Los Kabosu koji mi ne menja ništa previše, a i biće mnogo jak jer će igrati svi koji ne idu u Rio. Zato sam odlučio da idem. A i možda bih se kajao ako ne odem. Bio sam na OI u London, ali nije to isto jer se igralo na Vimbldonu, nisam bio ni u selu, nisam bio ni na otvaranju, nisam gledao nijedan drugi sport - zaključio je Viktor Troicki.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krokodil

    29. jun 2016 | 08:18

    Igras za svoju drzavu, himnu i zastavu! Samo ucesce je san svakog sportiste! Igrace najvece NBA zvezde, ljudi koji su prebogati, a premislja se jedan Viktor Troicki, i to zbog novca i ATP poena, sramota!

  • Mare

    29. jun 2016 | 08:04

    Troicki igra tenis zbog novcanih nagrada,a Djokovic zato sto voli tenis i zeli da bude najbolji. Zato je prvi prosecan teniser a drugi vrhunski.

  • Kokolo

    29. jun 2016 | 08:27

    Trebalo bi da ides u Rio i predstavljas svoju zemlju. Naravno kao i ovim splavarima, bitnije su ti parr nego zastava i grb. Budi smeker pa osvoji medalju, i eto ti penzije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA