≫ 

OVO JE EVROPSKA ČUKA: Dva gola Matića, promašen penal i demoliranje Ordabasija (VIDEO)

Brđani slavili rezultatom 3:0 i praktično obezbedili plasman u narednu rundu

  • 11

Ako je dilema i postojala, ona je otklonjena već na početku drugog poluvremena! Fudbaleri Čukaričkog demolirali su Ordabasi u prvom meču 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope rezultatom 3:0 (0:0) i tako praktično završili posao za prolazak u narednu rundu.

FK ČUKARIČKI - FK ORDABASI 3:0

(Matić 49 p, 68, Kajević 52)

Čukarički: Stevanović, Stojković, Živković. Pjasentin, Đurić, Janković (Docić 60), Kajević, Lagator, Knežević (A.Mašović 71), Fofana, Mandić (Matić 46)

Ordabasi: Bojčenko, Simčević, Abdulin, Mukhtarov, Adjerbekov, Dijakato, Čate 8Bejsenov 87), Tungišbajev, Gogua, Tolebek (Gejnrik 59), Kasalica (Kozhabajev 84)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Brđani su za 19 minuta drugog poluvremena postigli tri gola i tako srušili sve nade Kazahstanaca koji su na isteku pola sata igre ostali bez isključenog kapitena Mukhtarova. Igor Matić je bio dvostruki strelac (49 i 68. minut), dok je svoj prvenac u dresu Čuke upisao i Asmir Kajević u 52. minutu.

Ključan momenat svakako je izmena Milana Lešnjaka koji je u 46. minutu, umesto Mandića, u igru ubacio veterana Matića. Međutim, ovaj umalo da promaši i drugi penal za Brđane pošto je u 6. minutu Pjasentin očajno šutirao sa bele tačke.

Tada je Mukhtarov rukama zaustavio Đurića i zaradio žuti karton. Ali, očigledno nije znao d aje upisan jer je u 28. napravio glup faul za drugi žuti, odnosno crveni mkarton. Bio je iznenađen...

Kao i svi fudbaleri Ordabasija na početku drugog dela kada je sudija po drugi put pokazao na penal. Ne zbog te odluke, nego zbog one koju je napravio njihov defanzivac oborivši Kajevića.

Foto: Dušan Albijanić Foto: Dušan Albijanić

Matić je preuzeo odgovornost i jedva savladao Bojčenka koji mu je pročitao šut. Samo minut ranije Fofana je pšogodio prečku i najavio prvi, ali i drugi gol. Igrao se 52. minutu kada je doskorašnji fudbaler Partizana petom proigrao Kajevića, a ovaj razgalio navijače na Banovom Brdu.

>>> Primećujete li nešto čudno u sastavu Ordabasija na meču sa Čukaričkim? (FOTO)

Čuka je nastavila da dominira na terenu i to im se isplatilo u 68. minutu kada je Živković probio po levoj strani i spojio Matića sa golom. na semaforu je stajalo 3:0, na licima igrača i stručnog štaba Brđana veliki osmeh.

Osmeh koji sasvim sigurno znači da će se Evropa i u narednom kolu igrati na Banovom Brdu. Protivnik će verovatno biti mađarski Videotom koji je identičnim rezultatom 3:0 savladao Zariju iz Moldavije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolaks

    30. jun 2016 | 20:57

    Ajmo Cuko. Sto vise Srbije to bolje.

  • MikiGrobarRUSSIA

    1. jul 2016 | 00:15

    bravo za cuku!

  • Nbg

    1. jul 2016 | 00:09

    Sve im najlepse zelim ali se plasim i prosle godine su krenuli silovito i nisu daleko dogurali u evropi...srecno momci i svaka cast za danas samo nastavite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA