≫ 

Bez njega bi sistem Italije skroz pukao: Posle stručne analize, drugačije ćete gledati na Pelea

Svi pričaju o Italiji, ali ne i o njemu

  • 5
Foto: Guliver/Claudio Villa/Getty Images Foto: Guliver/Claudio Villa/Getty Images

Fudbalska reprezentacija Italije je jedno od najprijatnijih iznenađenja na šampionatu Evrope, a Aleksandar Janković, srpski trener sa poslom u Belgiji, posebno apostrofira jednog igrača, bez kojeg kako tvrdi, pakleno dobar sistem Antonija Kontea ne bi funkcionisao.

Emisija "Fudbalski randevu" na Sport FM radiju (100,4 MHz) imala je u četvrtak još jednu rundu kvalitetne analize svega što se dešava u Francuskoj, a nekadašnji trener Crvene zvezde posebno naglašava Gracijana Pelea, napadača Sautemptona, koji je do sada postigao dva gola na Euru, oba u nadoknadi vremena (protiv Belgije i Španije).

Ne spominje se mnogo njegov učinak, koji je prema rečima Jankovića od zlatne vrednosti po Kontea i tim Azura.

>>> "Kakav si ti igrač, kunem ti se"! Fudbaler Partizana ima poruku za Italijana

- Koliko ko znači svojoj ekipi. Po tome je bitan igrač. Ne spominje se dovoljno učinak i uticaj Gracijana Pelea. A svi pričamo o Italiji. Šta to tamo tako dobro funkcioniše?

- U odnosu na zahev u igri, ukoliko nemate Pelea, nego Baletolija, vi nemate sistem. Uopšte. Ofanzivno će možda doneti neku lucidnost, defanzivno ga neće biti, da taj prostor ispred njega zatvori. Taj Gracijano Pele je platinaste vrednosti za ovu selekciju Italije.

Foto: Guliver/Claudio Villa/Getty Images Foto: Guliver/Claudio Villa/Getty Images

Napad, OK, ali odbrana, to je ono što je na Sport FM radiju pričao Janković.

- On je zatvorio intervale u fazi odbrane. Ukoliko nemate napadača koji sebe toliko daje u defanzivi, takvog tipa... sistem puca. A opet, da bude dovoljno brz, da pobegne i da raširi na stranu. Njegova uloga je neprocenjiva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA