≫ 

DAJTE NAM PORTUGALIJU: Kardif eksplodirao posle trećeg gola Velsa Belgijancima (VIDEO)

- Ne smemo zaboraviti kroz šta smo sve prošli i šta je naša vizija - podsetio je selektor Velsa

  • 7
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Velšani su u Lilu savladali Belgiju u četvrtfinalu Evropskog prvenstva i stigli do najvećeg uspeha u istoriji stigli posle preokreta golovima Ešlija Vilijamsa u 31, Hala Robson-Kanua u 55. i Sema Volksa u 87. minutu. Prethodno je Rađa Naingolan evro-golom doveo svom tim u vođstvo u 13. minutu.

Upravo je gol Volksa bio momenat kada su navijači na trgu u Kardifu napravili opšti haos od sreće.

"Dajte nam Portugaliju", orilo se u prestonici Velsa.

KOLMAN: MI SMO OVDE DOŠLI DA UŽIVAMO

Selektor fudbalske reprezentacije Velsa Kris Kolman rekao je posle pobede da je njegova ekipa odigrala odličan meč i zasluženo stigla do pobede.

- Već ranije sam ponovio da nismo došli na Evropsko prvenstvo samo kako bismo učestvovali i uživali. Došli smo da se takmičimo i uvek smo osećali da nešto veliko možemo da napravimo. Ono što nikako ne želite je da protiv Belgije rano primite gol. To nam se ipak desilo, ali smo pokazali neverovatan karakter. Mislim da smo odigrali fantastičan meč i zasluženo upisali pobedu - rekao je Kolman nakon meča.

Vels će se u polufinalu Evropskog prvenstva sastati sa Portugalijom, a sam Kolman ističe da njegova ekipa ne razmišlja o evenutalnom osvajanju turnira.

-Ne smemo zaboraviti kroz šta smo sve prošli i šta je naša vizija. Moramo da se držimo našeg plana. Ne razmišljamo o eventalnom osvajanju turnira. Naša najveća briga je sledeća utakmica protiv Portugala - zaključio je Kolman.

Najbolji igrač utakmice i strelac drugog gola za Vels, Hal Robson-Kanu rekao je da nema vremena za slavlje i da se čitav tim fokusira na meč sa Portugalom.

- Stigli smo na turnir kao autsajderi, ali smo znali da posedujemo kvalitet. Znamo koliki je ovo uspeh i čestitke čitavom timu. Mi smo profesionalci i znamo da nema vremena za slavlje. Okrećemo se utakmici sa Portugalom i znamo da nas samo ta utakmica deli od finala - zaključio je Robson-Kanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA