NEVEROVATAN PRESEDAN: Crvena zvezda i Partizan se fuzionišu u jedan klub!

Hokejaški klubovi večitih rivala na pragu su fuzije i osnivanja jednog zajedničkog kluba koji bi se zvao Hokejaški klub Beograd

  • 24

Neverovatan presedan na pomolu je u srpskom sportu. Naime, hokejaški klubovi Partizan i Crvena zvezda na pragu su sklapanja istorijskog sporazuma, odnosno ujedinjavanja dva kluba u jedan.

Ono što je nezamislivo u navijačkim bojama podeljenoj Srbiji, pokušaće da promene ''ledeni klubovi'' dva sportska društva. Ideja je da se klubovi fuzionišu u jedan - Hokejaški klub Beograd.

Tako bi šampion i vicešampion Srbije prestali da postoje i postali bi jedan klub i bili bi konkurentniji u regionalnoj MOL ligi.

Prenosimo Saopštenje sa sajta Hojekaškog saveza Srbije.

- Skoro izvesno otvaranje novog poglavlja u hokejaškoj istoriji Srbije proizvod je zajedničkih razgovora započetih u maju, tokom Godišnjeg konkresa Međunarodne hokejaške federacije u Moskvi, između čelnika Mađarske hokejaške federacije i Saveza hokeja na ledu Srbije.

- U ovom značajnom poduhvatu za srpski hokej, veliku podršku nakon dužeg vremenskog perioda SHLS dobio je od naša dva najveća kluba, HK Partizana i SKHLS Crvena zvezdа.

Foto: SHLS Foto: SHLS
Foto: SHLS Foto: SHLS

- Jedan od ključnih ciljeva ovog projekta je jačanje reprezentacije Srbije. Konceptom porodične zabave i ujedinjavanjem društva koje je trenutno podeljeno na dva tabora, čelnici SHLS žele da popularizuju hokej u našoj zemlji.

- Samim tim, ideja je da sastav novooformljenog HK Beograd čine najbolji seniorski i igrači do 20 godina u Srbiji pojačani, pre svega, inostranim stručnjakom i kvalitetnim stranim igračima koji bi u budućnosti mogli da postanu naši reprezentativci".

- O konačnom dogovoru po ovom pitanju SHLS će obavestiti javnost nakon glasanja Upravnog odbora MJSZ-a. Do tada, Savez hokeja na ledu Srbije apeluje na sve domaće učesnike hokejaškog javnog života da se po ovom pitanju samo prema objavama SHLS-a na zvaničnom sajtu Saveza odnose kao prema zvaničnim informacijama, kako bi se izbegao bilo kakav neželjeni efekat - saopšteno je na sajtu srpskog saveza.

Printskrin: youtube/MrVaske1978 Printskrin: youtube/MrVaske1978

Zvaničnu odluku o sprovođenju ove ideje, mađarski savez trebalo bi da donese posle glasanja svog upravnog odbora, a najkasnije do srede, 6. jula.

Timovi članovi lige su prethodno glasali 7:2 u korist ove ideje, odnosno dali su glas ''za'' pristupanje novoformiranog Hokejaškog kluba Beograd tom takmičenju.

Ovo je bez sumnje nesvakidašnja odluka, može se reći presedan, kakav srpski sport nije video. Veliki rivali su se ujedinili i igraće u jednom, zajedničkom klubu.

Pitanje je i kako će najvatreniji navijači reagovati na ovo. Očekujemo da iznesete vaša mišljenja u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zlaja

    4. jul 2016 | 23:00

    Ovo mi vise lici na gasenje Zvezde i Partizana,to ce ocigledno prvo uraditi u hokeju,pa da vide kako to da urade u drugim sportovima.

  • @Жика Живац@

    4. jul 2016 | 23:33

    Pa niko nece gledati taj hokej!

  • peacemaker

    4. jul 2016 | 23:07

    Nema ništa od toga!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA