Konačno rešena misterija najezde moljaca u finalu! (VIDEO) (FOTO)

Leptiri koji su u Sen Deniju pravili probleme fudbalerima i organizatorima su migratorna vrsta i verovatno ih je privukla jaka svetlost koja je radila noć pre finala na stadionu tokom proba

  • 2
Printskrin: Youtube/Neelakuyil Printskrin: Youtube/Neelakuyil

Čitav fudbalski svet bio je iznenađen kada je pred finale EURA na stadionu Francuska u Sen Deniju video pravu najezdu moljaca. I sami organizatori su bili u problemu pred start finala kada su videli ogroman broj letećih insekata po terenu.

Okupirali su teren, korner zastavice, a čak su pravili probleme i samim igračima i trenerima. Jedan takav postao je internet hit, kada je sleteo na trepavicu Kristijana Ronalda baš kada je plakao zbog povrede, zbog koje je u 24. minutu završio utakmicu.

Misterija tolikog broja moljaca na stadionu u Parizu konačno je razrešena od strane stručnjaka iz organizacija koje se bave leptirima.

Naime, ova vrsta moljaca koji su bili posetioci finalne utakmice u vrsta leptira migratornog tipa, koji u letnje vreme kada su temperature visoke migriraju ka hladnijim predelima.

- To je vrsta leptira koja je migratorne vrste. Pojedini moraju da migriraju i da izaberu prave vetrove da bi leteli na različitim visinama, kako bi se povećala efikasnost njihove migracije - rekao je Ričard Foks iz organizacije Asocijacija leptira, azatim je i objasnio otkud to da ih je bilo u tolikom broju na stadionu Francuska u Sen Deniju.

- Vetrovi koji su duveli u prethodnih nekoliko dana vodili su ih tom putanjom, a potom ih je privukla jaka svetlost stadiona u Sen Deniju, koja su bila upaljena i noć pre utakmice tokom priprema za finale, pa se veliki broj njih sjatio na stadion - objasnio je Ričard Foks za Gardijan.

Foto: AP/Tanjug Moljci okupirali teren na stadionu Francuska; Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Moljci na stadionu Francuska pred start finala EURA; Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug Ronaldo se brani od moljaca; Foto: AP/Tanjug
Foto: Guliver/Lars Baron/Getty Images Didije Dešamp se brani od najezde moljaca; Foto: Guliver/Lars Baron/Getty Images

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA