≫ 

Šta vi kažete na novu Zvezdinu fudbalsku psihologiju?

Crveno-beli su, osim slabosti, pokazali i trend koji bi trebalo da zadrži do samog kraja

  • 2

Fudbaleri Crvene zvezde našli su se u, po mnogima, i više nego odličnoj situaciji posle prvog meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa Ludogorecom.

Bugarska ekipa zavredila je ogromno poštovanje u Evropi, a u Srbiji se na nju gleda podozrivo nakon što je dva puta uspela da eliminiše Partizan u kvalifikacijama. "Luda šuma" bila je poseban hit kada je uspela da u Ligi šampiona igra nerešeno sa jednim Liverpulom.

>>> Vreme je za potvrdu reči Grofa Božovića: Sećate li se šta je obećao odmah posle Kairata?

Sve to je uticalo da mnogi navijači crveno-belih pomisle da bi idealno bilo da njihov klub sačuva gol u Razgradu. Pogotovo oni koji su se pribojavali neuigranosti i loših reakcija odbrane od početka sezone.

Ali baš na (uvek teškom) početku sezone, Zvezda je, osim slabosti, pokazala i trend koji bi trebalo da zadrži do samog kraja.

Aktuelni šampion Srbije odigrao je četiri zvanične utakmice - i na sve četiri je prvi primio golove od protivnika.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Najpre je Valeta povela na Malti, pa na stadionu "Rajko Mitić", da bi potom na istom mestu Napredak poveo - i to sa 2:0. Ludogorec je savladao Kahrimana u finišu prvog poluvremena.

Protiv Valete je Zvezda uspela da preokrene i slavi na obe utakmice rezultatom 2:1, dok su sa Napretkom i Ludogorecom mečevi završeni nerešnim rezultatom 2:2.

Za preokret je nužan (ne i dovoljan) uslov psihološki momenat, koji je prethodnih godina gotovo nepostojeći u našem fudbalu, pa i reprezentaciji - nema pada posle primljenog gola.

Očigledno je da je stručni štab Crvene zvezde na čelu sa Miodragom Božovićem poradio i na tome se igračima na početku sezone kada su apetiti veliki, a uigranost još na nedovoljno visokom nivou.

To pokazuju i reči koje je Božović uputio igračima posle lošeg poluvremena u Razgradu i zaostatka 0:1.

- Rekao sam da moramo da počnemo da igramo, da nam pas uopšte ne ide… da se ne plašimo, i da možemo da izgubimo i nema nikakvih problema. Ali bolje da nešto izgubimo ako smo time nešto dobro dobili.

Sve navedeno može samo da doprinese razvoju pravog pristupa igri, što nas dalje vodi zanimljivijim utakmicama za gledaoce, borbi koju navijači žele da vide, i najvažnije, ekipi da niže uspehe do novih granica.

Želimo da čujemo i vaše mišljenje - komentari su vam na raspolaganju.

Najvažnije sportske vesti za 27. jul

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA