AMERIKANCI PROGNOZIRAJU: Zlato za Novaka i vaterpoliste, košarkaši i Ivana bez medalje u Riju?

AP smatra da će naš olimpijski tim osvojiti ukupno osam medalja

  • 9

Ako je suditi po američkoj novinskoj agenciji AP, Srbija će osvojiti osam medalja na Olimpijskim igrama u Riju!

Interna prognoza AP-a kaže da će naš tim osvojiti tri zlatna i pet bronzanih odličja. Zlato se predviđa Novaku Đokoviću, vaterpolo reprezentaciji i muškom kajakaškom dvojcu na 200 metara.

Novak je prvi favorit ispred Britanca Endija Mareja i Gaela Monfisa iz Francuske, vaterpolisti će turnir završiti ispred Crne Gore i Hrvatske, dok će srpski kajakaši Nebojša Grujić i Marko Novaković trijumfovati u disciplini K2 200 metara.

Zanimljivo, bronzu su prognozirali i za Marka Tomićevića i Milenka Zorića u disciplini K2 na 1.000 metara. Takodje, najveći kandidat za bronzanu medalju u ženskoj konkurenciji u dvosedu na 500 metara su Nikolina Moldovan i Milica Starović.

Foto: Tanjug/AP/The Canadian Press Foto: Tanjug/AP/The Canadian Press

Kao osvajača bronzane medalje, AP je naveo Andreu Arsović u vazdušnom puškom na 10 metara i Bobanu Veličković na istoj razdaljini pištoljem. Treće mesto je prognozirano i Milici Mandić u tekvondou u kategoriji više od 67 kilograma.

AP ne vidi Ivanu Španović kao kandidatkinju za prva tri mesta u skoku udalj, gde je prognozirano da će zlato i srebro osvojiti Amerikanke Britni Ris i Tijana Bartoleta, a bronzu Bruk Straton iz Australije.

Medalja se ne prognozira ni srpskim košarkašima, gde je po oceni AP-a prvi favorit SAD, a potom Francuska i Španija. U ženskoj košarkaškoj konkurenciji su to SAD, Australija i Francuska, koja je prošlog leta poražena od Srbije u finalu Evropskog prvenstva.

Srbija će na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru, koje će se održati od 5. do 21. avgusta, imati 103 takmičara u 14 sportova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo tetki da odnesem lek

    31. jul 2016 | 07:15

    A Spanovicke nigde, epa gospodo nece da moze nadskocice Ivana te dve vase hemikalije.

  • Da

    31. jul 2016 | 09:32

    Gospodo ameri negde ste se zeznuli,bice tu jos nasih zlatnih sportista ehehej

  • Багериста

    31. jul 2016 | 08:58

    Кошарка,ватерполо,тенис,кајак,стрељаштво и скок у даљ...то је минимум што освајамо...Па каже...ЈА ТЕ ВОЛИМ,ЈА ТЕ ВОЛИМ СРБИЈООООО

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA