Mamurluk u Riju! Šta se desi kad sportista celu noć pije alkohol u Olimpijskom selu?

Holanđanin je ekspresno izbačen

  • 2

Holandski gimnastičar Juri van Gelder isključen je sa Olimpijskih igara zbog "teškog" kršenja timskih pravila jer je posle kvalifikacija za finale, celu noć proveo opijajući se u Riju de Žaneiru i biće poslat kući, saopštio je Holandski gimnastičarski savez.

Van Gelder (33) je napustio Olimpijsko selo u subotu uveče i vratio se u ranim jutarnjim časovima priznavši da je pio, čime je prekršio pravila o konzumiranju alkohola i napuštenju baze reprezentacije, prenosi AP.

- To je strašno za Jurija, ali ovakvo ponašanje je neprihvatljivo - rekao je šef holandske misije Moris Hendriks u saopštenju.

- U sportu, to je katastrofa, ali nismo imali drugog izbora s obzirom na kršenje naših vrednosti - dodao je on.

>>> Pratite sa nama UŽIVO dan iz Rija!

Van Gelder je, svetski šampion na karikama 2005. godine, i ranije je kršio disciplinska pravila na velikim sportskim događajima, pa je tako 2009. godine suspendovan iz Holandskog gimanrskičkog saveza zbog konzumiranja kokaina tri dana pred nacionalno prvenstvo.

Holandska reprezentacija uvela je stroga pravila svojim sportistima, a prema navodima medija, zabranjeno im je odlazak u Rio iz bezbednosnih razloga, a takmičari koji završe takmičenja moraju da se vrate kući da ne b ometali svoje kolege.

Rio baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA