≫ 

Dinamo Zagreb ubio Partizan i Zvezdu po zaradi (ali i celu bivšu Jugoslaviju)

Fantastično transfer leto za hrvatskog velikana

  • 21

"Večiti šampion" Hrvatske Dinamo iz Zagreba još jednim brutalno dobro odrađenim transfer periodom potvrdio je apsolutnu dominaciju u organizacionom (uz rezultatski) smislu na prostoru čitave bivše Jugoslavije.

Dinamo je prodajama talentovanih fudbalera već zaradio 45 miliona evra, a ukoliko se u narednih nekoliko dana potvrde transferi golmana Eduarda i ofanzivnog veziste Marka Roga, zarada od dvomesečne transfer aktivnosti stići će do 60. miliona.

ZVEZDA ZARADILA 30 PUTA MANJE

Ako želimo da uporedimo transfer leto sa Srbijom, pomenućemo da je Zvezda dosada zaradila 2 miliona evra, a Partizan i Čukarički po 3. Svi ostali klubovi Super lige Srbije zaradili su 2 miliona. U prevedenom, Dinamo je od cele naše "elitne" lige zaradio 6 puta više novca.

I posle se pitamo kako to zagrebački tim 4. put u poslednjih šest godina ima obezbeđen plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

U ODNOSU NA JUGU POTPUNA DOMINACIJA

I da viđenu prodaju pomenutog Roga nešto zaustavi, Dinamo Zagreb će od 1. septembra moći da se podiči da je zaradio duplo više od kompletne bivše Jugoslavije, ovog transfer leta. Sa odlaskom Roga, zarada "modrih" biće skoro 3 puta veća.

Samo Maribor u Sloveniji je zaradio oko 3 miliona evra, a čitava Bosna se zaustavila na skromnom milionu?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бубе гробар

    25. avgust 2016 | 15:10

    Lako je njima, nemaju ni vazure ni doktore terze

  • S-R-B

    25. avgust 2016 | 14:58

    NIJE NI CUDO. TAMO RADE LJUDI DA BI ZARADILI SVI A OVDE SAMO UPRAVA. MADA MOZEMO RECI I DA KRADU NEKA UKRADE MILION AKO PRODA IGRACA ZA 25 MILIONA. ALI OVI NISU SPOSOBNI STVORIT IGRACA I PRODAT GA. PA NAJ VECE SRBSKE ZVEZDE NISU IZ PARTIZANOVE I ZVEZDINE SKOLE. MATIC, KOLAROV, IVANOVIC. TO ZNACI DA IMAMO DOBRE IGRACA ALI DA SE FORSIRAJU DJECA KOJA NISU TOLIKO TALENTIRANA ALI IMAJ NOVAC I VEZE. E NA DRUGOJ STRANI TI JE DINAMO KOJI TRTAZI KLINCE STO ZNAJU SA LOPTOM A ZATIM DODJE MAMIC I STVORI IGRACA I PRODA GA.

  • Масно Србин

    25. avgust 2016 | 17:57

    Можемо ми причати шта хоћемо али морамо признати да је Здравко доктор!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA