≫ 

Putin organizuje takmičenje za paraolimpijce: Zabrana je nehumana

Predsednik Rusije najavio da će država nastaviti da se bori za sport bez dopinga

  • 1

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je zabrana ruskim sportistima da učestvuju na Paraolimpijskim igrama u Riju nemoralna i najavio organizaciju posebnog takmičenja za njih.

 

- Mi vas podržavamo i organizovaćemo specijalna takmičenja na kojima ćete moći da pokažete svoje majstorstvo. Nagrade za pobednike biće i iste kao što bi bile na kraju Paraolimpijskih igara - izjavio je Putin na susretu sa ruskim olimpijcima, a prenosi Sputnik.

 

On je dodao da će Rusija nastaviti da se bori za sport bez dopinga.

 

- Nepravedno i nemoralno je ljutiti se na one kojima je sport smisao života, koji svojim primerom daju nadu i veru u sopstvene snage milionima ljudi sa invaliditetom. Žao mi je onih koji donose takve odluke, jer oni moraju da znaju da je to za njih same ponižavajuće - poručio je Putin.

 

Ministar sporta Vitalij Mutko najavio je da će se Rusija žaliti švajcarskom federalnom sudu na odluku Suda iz Lozane da zabrani učešće paraolimpijcima u Riju.

 

Ruski atletičarima, sem Darije Klišine, zbog navodnog sistemskog dopinga nije dozvoljeno ucešće na Olimpijskim igrama u Riju.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    26. avgust 2016 | 09:20

    Postovanje predsedniku Putinu ja sam paraolimpijac ovo je sjajno bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA