Zbog banane bačene ka aboridžinskom ragbisti doživotno udaljena sa stadiona!

Rasizam na ragbi utakmici u Australiji

  • 1

I u Australiji ima huligana. I to ženskih.

Ono što smo često navikli da gledamo na fudbalskim terenima (i tribinama) širom Evrope, događa se i u Australiji, gde je nedavno jedna navijačica gađala bananom igrača protivničke ekipe, inače Aboridžina.

Njen gest je, naravno, shvaćen kao težak rasistički ispad i brzo je kažnjena od strane kluba domaćina doživotnom zabranom dolaska na stadion.

Nemio događaj se dogodio u Adelaidi, a u pitanju je ragbi duel australijske lige.

Dotična, 24 - godišnja devojka, projektil je bacila u pravcu igrača Adelaid Krousa Edija Betsa, momka aboridžinskog porekla, neposredno nakon realizovanog napada njegove ekipe.

U trenutku, niko i nije primetio njenu glupost, čak ni sami igrači, i možda bi se dotična provukla bez kazne, ali je sve to zabeležio "kamerman" koji se nalazio njoj iza leđa. Kada je video počeo da kruži internetom, brzo je došao do vođstva kluba koje je utvrdilo identitet devojke i izreklo joj zabranu dolaska na stadion do kraja života.

Devojka se kasnije pokajala, rekavši da je napravila "strašnu grešku" i prihvatila je da se nađe sa predstavnicima kluba koji će joj pružiti priliku da se iskupi za svoj postupak.

Ponudili su joj da se angažuje u organizaciji koja brine o kulturi i nasleđu Aboridžina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    26. avgust 2016 | 09:53

    Један такав испад једног "познатог" тренера је коштало отказа у Словенији. А сад такав "професионалац" тренира клуб насталог у хрватској, а узурпира стадион у Србији и игра нашу лигу. Њему није забрањено да тренира, иако је његов грех још већи него неког навијача, јер је као неки "педагог". Али, тај клуб је сабирни центар за свакојаке, па и такве.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA