Mekinro "ubio u pojam" Marija, i poručio: Novak skida pritisak sa sebe pričom o povredi

Drugi teniser nema igru kojom može da dominira na duže staze, tvrde Amerikanci

  • 2

Braća Mekinro su svojim predviđanjima za predstojeći US open možda malo "ubili u pojam" Endija Marija i njegove navijače.

Britanac je u punom naletu ovog leta, osvojivši Vimbldon i Olimpijske igre, dok je Novak Đoković sa oba turnira rano eliminisan.

- Novak je, očigledno, najveća prepreka Endiju. Poslednjih godina igra na nivou na kom Mari nije bio u stanju da parira. To ga je frustriralo, ali su se stvari promenile u poslednjih nekoliko meseci - počeo je Patrik Mekinro i dodao:

- Novakov poraz na Vimbldonu je bio šok jer je igrao na najvišem nivou, kakvom nikad nisam video. I dalje postoji šansa za Marija da uradi ono što je Novak radio poslednjih godina, i sigurno će se truditi. Ali Mari igra najbolji tenis u životu. Deluje da sve ima pod kontrolom.

>>> Mari pisao o sreći publike kad je Novak ispao sa Vimbldona: Ne zanosim se tim porazom!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Amerikanac tvrdi da pred Marijem ipak ima još gomila posla da bi bio kao Federer, Nadal i Đoković, iako već sad ima karijeru za svako poštovanje.

- Želi da se približi, da se o njemu priča u jednom dahu kao o ovoj trojici, koji su među petoricom najboljih tenisera ikada. Mari je pedantan, odradio je sjajan posao, ali i dalje ima dosta da radi da bi bio blizu ovom triju.

Foto: Guliver/Getty Images for Starwood Preferred Guest Foto: Guliver/Getty Images for Starwood Preferred Guest

Njegov brat Džon je celu ovu temu prezentovao sa malo manjom zadrškom u govoru.

- Mari ima šansu, ali on nikada neće biti na nivou njih trojice. Ne shvatite me pogrešno, ja mislim da je on sjajan teniser, ima tri gren slema i dva olimpijska zlata, i mogao da bi da osvoji još koji gren slem trofej. Ali mislim da njegova igra nije ona kojom on može da dominira na duže staze. On prosto ne udara lopticu dovoljno brzo i rano.

>>> Mari odredio kad će biti prvi na svetu! Šta li Novak ima da kaže na ovu prognozu?

Višestruki šampion US opena i Vimbldona je prokomentarisao i povredu Đokovića, istakavši da je to vrlo moguća psihološka priča, da bi sa sebe skinuo pritisak.

- Ne znam ništa o stanju njegovog zgloba, možda on to folira. On kaže da mu se to desilo na treningu pred Olimpijske igre, a ja nisam čuo ništa o problemu sa zglobom pre toga. Izgubio je u prvom kolu, i iznenada mnogi igrači misle da imaju sada veće šanse protiv njega - rekao je Mekinro.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA