≫ 

Iz Barselone grme: Gabigol je trebalo da bude naš - idemo na sud!

Navodno, brazilski klub nije ispoštovao dogovor koji je imao sa Kataloncima, koje je trebalo da obavesti kada neki klub ponudi novac za Gabriela Barbosu, novog igrača Intera

  • 2

Gabriel Barbosa Santos, poznatiji po nadimku Gabigol, koji je ovog leta iz Santosa prešao u Inter postao je predmet spora dva kluba, ali ne dva pomenuta kluba, već Barselone i Brazilaca.

Razlog je klauzula koju su još 2013. godine uneli Katalonci i Santos u ugovor Nejmara, kada je slavni Brazilac prelazio u redove "blaugrane".

Barselona je još tada procenila da bi i Gabigol jednog dana, poput Nejmara u tom trenutku, mogao biti nova zvezda svetskog fudbala, pa je doplatila tri miliona evra, uokvirenih u cenu transfera Nejmara, samo da bi imala pravo preče kupovine Gabriela Santosa u budućnosti.

Međutim, "Sveci" su, izgleda, zaboravili na dogovor sa Kataloncima i na prvu pravu ponudu za svog najboljeg igrača prodali su ga.

"Neroazuri" su, da podsetimo, izdvojili 29 miliona evra za napadača koji je na 153 utakmice za Santos postigao 56 golova.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

U Barseloni smatraju da su oštećeni, jer su, kako tvrde, predstavnici Santosa, na osnovu klauzule, morali da ih obaveste o ponudi Intera (ili bilo kog kluba) za Gabigola, a kako ovi nisu ispunili svoje obaveze, i ne samo to, već su i prodali igrača bez konsultacije sa Kataloncima, španski klub je najavio pokretanje pravnog postupka protiv Brazilaca.

Naravno, Barsa ne sudu ne može da očekuje da prisvoji igrača Intera, ali bi u najboljem slučaju mogla da očekuje povraćaj novca koji je izdvojila kada je "kaparisala" Barbosu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA