Serena Vilijams više nije najbolja teniserka na svetu!

Amerikanka ispala sa US Opena u polufinalu i od ponedlejka će prepusttiti prvo mesto Anđelik Kerber

  • 3

I to je jednom moralo da se dogodi! Posle 186 nedelja prvoedenih na vrhu, Serena Vilijams od ponedeljka više neće biti najbolja svetska teniserka.

Svoje mesto ustupiće nemačkoj teniserki Anđelik Kerber koja je uspela da se plasira u finale US Opena, za razliku od Amerikanke. Bolja od Serene u dva seta (6:2, 7:6) bila je Karolina Pliškova.

- Napravila sam dosta grešaka. Nisam igrala onako kako sam planirala. Karolina je zasluženo prošla u finale - rekla je Serena posle meča.

Pliškina, koja je na turniru pobedila obe sestre Vilijams, furiozno je osvojila prvi set. Sjajnim servisom držala je konce igre u svojim rukama.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Imala je i pomoć od Serene koja je, doduše, igrala sa povređenim kolenom. Ipak, i sa tim problemom uspela je da vrati brejk u drugom setu i izbori taj-brejk.

A tamo je duplom greškom završila svoje učešće na poslednjem Gren slemu. Vodila je Čehinja 3:0 u taj-brejku, potom je Serena preokrenula na 4:3, da bi pri rezultatu 6:5 za protivnicu napravila pomenutu grešku.

Zvuči potpuno neverovatno, ali Sereni je bila potrebna još jedna nedelja kako bi pretekla Štefi Graf. Ovako, moraće da dele rekord po broju nedelja na prvom mestu WTA liste.

Pliškova će finale igrati protiv Kerber u subotu od 22.00 sata po srednjeevropskom vremenu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rio

    9. septembar 2016 | 11:03

    Daleko je najbolja,samo nije vodeca na WTA listi,sto je druga prica...!!!!

  • Djole

    9. septembar 2016 | 15:57

    Serena kad je motivisana ona pobjedjuje protivnice zavezanih ociju.A najboljoj teniserki u istoriji nije bas sad lako izvlaciti motive iz sebe kad je sve osvojila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA