≫ 

Filip Filipović ispričao ključni detalj zlata u Riju! Sve se okrenulo posle sastanka u sobici na bazenu!

Posle dva remija i poraza od Brazila, srpski vaterpolisti su totalno psihički pali, ali reči kapitena Živka Gocića su im pokazale put ka zlatu

  • 3

Vaterpolisti Srbije, pre mesec dana osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju,iako je početak turnira bio veoma zabrinjavajući.

>>> Ovacije, baklje i pesma! Desetine hiljada ljudi dočekalo srpske Olimpijce (FOTO) (VIDEO)

Najbolji igrač i strelac turnira Filip Filipović otkrio je u intervjuu koji je bio ključni momenat turnira.

Posle dva remija sa Mađarskom i Grčkom, te poraza od Grčke, niko u timu Srbije više nije imao toliko samopouzdanja.

Usledila su dva najduža dana u karijerama svih igrača. Nikada nismo toliko psihički pali, ali ono što je definitivno odlučilo ceo turnir jeste sastanak koji smo imali u onoj maloj beloj sobici na bazenu. Došli smo jutro posle utakmice i razgovarali smo sa Žiletom (Živko Gocić kapiten  prim. aut), koji nam je prijateljski i bratski rekao stvari koje će verovatno uvek ostati između nas.

>>> Košarkaši napravili "haos" na dočeku! Čekali vaterpoliste, pa ih uvlačili u šutku! (VIDEO)

- Tada smo konačno krenuli da razmišljamo na pravi način, oslobodili smo se i tog pritiska zahvaljujući njemu. Možda smo tu našli ključ za taj kavez u koji smo sami sebe zaključali, a to je, po mom mišljenju, definitivno bio ključ celog turnira.

Foto: Olimpijski komitet Srbije Foto: Olimpijski komitet Srbije

- Posle utakmice sa Brazilom u svlačionici smo imali sastanak i sa Dejanom Savićem, gde nam je on rekao da i dalje veruje u nas, što je velika stvar. Imao je prava i mogao je sve da nam kaže, jer smo odrasli, zreli i formirani igrači, svesni smo svojih grešaka i situacije u koju smo doveli sebe i njega.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, na kraju je savladana Australija i Japan i usledilo je četvrtfinale, a srpski vaterpolisti su godinama pričali kako je četvrtfinale najbitnije.

Za to četvrtfinale smo se sve vreme spremali i mislim da bilo koji protivnik da je naišao u tom trenutku ne bi bio pripremljen psihički kao mi. Svih ovih godina i priprema pričali smo da je to četvrtfinale Olimpijskih igara definitivno odlučujuće i da tada praktično kreće turnir. Možda je to najveća zamka bila u koju smo sami upali, jer smo računali da tada počinje turnir. Jednostavno, bili smo apsolutno psihički spremni. Ne želim da pričam o drugim ekipama šta su radile, jer to samo pokazuje da sportska pravda, iako nije uvek prisutna, na kraju stigne sve. Ekipe koje su se kockale i kalkulisale prošle su tako kako su prošle - ispričao je Filipović.

Ulaskom u polufinale, pritisak je potpuno nestao i Srbija je pokazala vrhunski vaterpolo i prosto samlela Italijane i Hrvate.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trut

    17. septembar 2016 | 14:33

    Sta reci? Samo, gospoda i pravi junaci. ZIVJELI!

  • Delije Čikago

    17. septembar 2016 | 16:14

    Žile kao major Gavrilović, legenda.

  • Pop

    18. septembar 2016 | 10:53

    Sve nase vaterpoliste proglasiti zivim legendama od strane drzavne strukture,odlikovati ih ordenima prvog stepena i nek taj sport ide u vecnost!Ej oni nas nikad nisu izneverili.Apsolutni vladari sveta svih vremena.Osvojeno sve sto se osvojiti moze prvi puta u istoriji jedne drzave!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA