≫ 

TERETANA I ALKOHOL! Ova kombinacija može da bude fenomenalna za telo!

Istraživanja pokazaju da umereno konzumiranje alkohola i redovno vežbanje imaju pozitivan uticaj na celokupno zdravlje organizma

  • 8

Ustaljeno je pravilo da vežbanje i alkohol ne idu zajedno. To je u suštini tačno, ako se konzumiraju velike količine alkohola nakon vežbanja, ili što je još gore pre vežbanja.

>>> Ovo je PRAVA ISTINA o tome da li se devojčice napijaju gurajući TAMPON SA VOTKOM U SVOJU VAGINU!

Međutim, naučnici su istraživali kako umereneo konzumiranje alkohola uz vežbanje tri do pet puta nedeljno deluje na ljude.

Istraživanje kaže da žene koje umereno piju alkohol (4 do 7 pića nedeljno) po statistici su zadovoljnije i srećnije, a i imaju i veću želju za vežbanjem od onih koje apstiniraju od alkohola.

- Trening i konzumacija alkohola se procesiraju na isti način u centru za nagrađivanje u mozgu - objašnjava Li Lisur sa Univerziteta u Hjustonu.

Foto: Greenfields Outdoor Exercise Foto: Greenfields Outdoor Exercise

U čemu je zapravo stvar. Obe aktivnosti( i trening i alkohol) pokreću oslobađanje hormona dopamina i endorfina koji čine da se moza i telo osećaju dobro.

Foto: Gik Blue Foto: Gik Blue

Međutim, nakon što se dobar osećaj posle treninga izgubi, posle dva, tri sata, mozak traži nešto što bi ga stimulisalo na sličan način, pa se umerena konzumacija alkohola čini kao logični nastavak.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Naravno to ne znači da treba popiti pola litre rakije ili 10 piva, ali čaša vina ili piva, bi uradila veoma dobar posao da se osećate opušteno i zadovoljno.

Istraživanja, takođe pokazuju da umerena konzumacija alkohola može imati i određene zdravstvene koristi ako se kombinuje sa vežbanjem.

Dalje istraživanje je pokazalo da su žene koje su umereno konzumirale vino i uz to vežbale, imale zdravije nivoe kolesterola od onih koje su ili samo pile vino ili samo vežbale.

(Telegraf.rs/Health psychology)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    23. septembar 2016 | 10:02

    Kako beše? Redovno konzumiranje alkohola i povremeno bavljenje sportom? Pa to je to :-)

  • Skabo

    29. septembar 2016 | 21:22

    nije fora da popijes gajbu piva i da odes da dizes pa da te ubije teg.U normalnoj kolicini.Pivo dva.Profesionalni fudbaleri imaju pravo da popiju 1 pivo pre utakmice.To naravno zavisi od kluba.Meni na primer je zabranjeno u beton ligi da popijem jedno pivo jer znaju da necu popiti jedno:-D

  • Messi

    23. septembar 2016 | 14:46

    Teretana i alkohol fenomenalna kombinacija ? Hahahaha , au sta sve necu da cujem .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA