Kosovsko zlato stiglo u Zagreb: Hrvati raširenih ruku dočekali Mejlindu Keljmendi (VIDEO)

Danas smo veliki prijatelji i navijamo jedni za druge. Hrvatska je uvek bila velika podrška Kosovu, kaže osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju

  • 7

Mejlinda Keljmendi, reprezentativka u Džudou lažne države Kosovo i osvajačica zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju, boravi ovih dana u Zagrebu povodom turnira "Judo Grand Prix".

U prestonici Hrvatske Mejlinda se oseća kao kod svoje kuće. Došla je da pomogne "kao što je Hrvatska njoj u najtežim vremenima, dok je Kosovo bilo izvan međunarodno priznatih sportskih granica", piše u komentaru na portalu index.hr.

Grad Zagreb je njoj posebno drag jer je upravo tamo imala svoj prvi međunarodni turnir.

- Bilo je to još 2007. godine. U Hrvatskoj je džudo svet prvi put čuo za mene, bila je to velika šansa. Danas smo veliki prijatelji i navijamo jedni za druge. Hrvatska je uvek bila velika podrška Kosovu - kazala je Majlinda.

O posebnoj vezi s Hrvatskom pričao je i njen trener Driton Kuka.

- Dužni smo Hrvatskoj reći - hvala. Dugo niz godina sa hrvatskim savezom sjajno sarađujemo. Pomogli su nam dok smo bili u izolaciji. Uvek smo se dobro družili i na pripremama - rekao je Kuka, koji je zbog rata u Jugoslaviji prekinuo džudo karijeru i danas kroz zlatnu Majlindu živi svoj san.

- Ovo zlato je san jedne generacije Kosova - dodaje.

Mejlinda ne želi da se zaustavi na ovome.

- Imam sve titule, ali volim biti na vrhu. To mi godi. Cilj je ponovo uzeti sva odličja: evropsko, svetsko i naravno, olimpijsko u Tokiju. Mogu tako govoriti jer znam koliko treniram i ulažem u sebe. Imam dovoljno samopouzdanja i znam da to mogu.

Na Kosovu je napravila sve - postala je praktički veća od države. Sada su oni na potezu.

- Zlato je postalo deo istorije Kosova i jedva sam čekala da donesem medalju kući. Svi me gledaju kao heroja, a ja se tako dobro osećam jer to nije bio samo moj san, već san jedne generacije. Srećna sam zbog ljudi i dece na Kosovu, a posebno jer ću sutra upoznati i decu iz Hrvatske. Nisam znala koliko navijača ovde imam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nuklearni arsenal RF

    23. septembar 2016 | 11:38

    Koga boli ona stvar za tebe,tvoju kvazi državu i neprijateljsku tamo njihovu.Eto mene iz srpske Atine zanima kakvo je vreme u Prokuplju i da li su šljive dobro rodile i hoće li biti kvalitetne rakije.Pozdrav mojim sunarodnicima širom zemlje a vi gospodo novinari batalite nas manje bitnih vesti.

  • da da

    23. septembar 2016 | 12:20

    Sta nas briga,nasla rupa zakrpu !

  • Н.С

    23. septembar 2016 | 11:33

    И шта нас брига и за њу а и за медаљу?.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA