≫ 

Supertalentovani Srbin iz Barselone blistao protiv Oklahome! (VIDEO)

Stefan Peno pokazao zbog čega ga mnogi smatraju naslednikom Miloša Teodosića

  • 1

Prošlosezonski polufinalista Zapadne konferencije NBA lige Oklahoma, posle poraza od Reala, u drugoj utakmici na evropskoj turneji savladala je Barselonu.

U olimpijskoj hali "Sant Đordi" američki tim pobedio je Katalonce rezultatom 92:91 u meču u kojem su navijači, pored sjajne role Viktora Klavera (25) sa jedne, Enesa Kantera (24) sa druge strane i jedne sjajne i neizvesne utakmice, na delu mogli da vide i supertalentovanog srpskog plejmejkera Stefana Pena.

Peno, koji je od 2102. godine, još kao 15-godišnjak prešao u Barsu, ostavio je sjajan utisak i pokazao da trener Barcokas u ovoj sezoni može ozbiljno da računa na njega.

Košarkaš čiji je otac Srbin, a majka Venecuelanka, igrao je 27 minuta i za to vreme postigao 5 poena (jedna trojka) i upisao šest asistencija, od kojih je jedna, za Klavera, bila baš u stilu njegovog idola Teodosića.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Bio je to sjajan prodor Pena uz čeonu liniju, a onda, kada je naizgled ušao u bezizlaznu situaciju, bacio pas iza leđa ka saigraču, a ovaj lagano poentirao.

Barselona je dva minuta pre kraja imala pet poena prednosti, ali su gosti, predvođeni Kanterom, uspeli da preokrenu i zabeleže "tesnu" pobedu u penal završnici. Ključne poene postigao je pomenuti Turčin sa dva bacanja dve sekunde pre kraja.

Prva zvezda Oklahome Rasel Vestbruk postigao je 12 poena za 21 minut u igri, a 10 je dodao Viktor Oladipo.

Kod Barse, "dvocifreni" su bili Vezenkov sa 13, te Tomić i Oleson sa po 10 poena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    6. oktobar 2016 | 01:50

    Peno, koji je od 2102. godine, još kao 15-godišnjak prešao u Barsu... alo ljudi kako mozete tako brzo gledati u buducnost?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA