≫ 

Novak je za, Rafa je protiv: Đoković predložio promene u tenisu!

- Mislim da tenis tek treba da dostigne svoj pun potencijal - tvrdi najbolji teniser sveta

  • 0

Kad-kad se u svetu tenisa pojavi poneka reč o tome kako treba nešto da se menja u tenisu. Mišljenja su naravno podeljena, a drugačije strane su ovaj put zauzeli Rafael Nadal i Novak Đoković.

Španac je protiv ideje da se menjaju pravila u cilju da tenis bude više primamljiv televizijskoj publici, istakavši da bi se sentimentalne vrednosti sporta izgubile.

S druge strane, Đoković tvrdi da svi sportovi rade na tome da evoluiraju do najvišeg mogućeg nivoa. Konkretno se to odnosi na rezultate i sistem bodovanja.

- Mislim da tenis tek treba da dostigne svoj pun potencijal. Sada je dobar momenat za naš sport, sigurno, ali i dalje imamo dosta prostora da bude još bolji - rekao je Đoković u Šangaju.

Nedavno je glavni čovek WTA organizacije Stiv Simon predložio uvođenje super taj-brejkova i bodovanje bez igranja na razliku.

- O promeni nekih pravila treba razmisliti, a neka treba da ostanu takva kakva su. Zato mislim da treba da se sastanemo i nađemo način za napredak i evoluciju, jer i sve ostalo ide u tom pravcu - rekao je Đoković.

Podsetimo, najbolji teniser sveta je proletos postavljen za predsednika Saveta igrača ATP.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA