Bivši igrač Bajerna posetio Marakanu: Sećam se paklene atmosfere i 95.000 ljudi (FOTO)

Vajner je bio učesnik onog legendarnog meča od pre 37 godina

  • 6

Nekadašnji fudbaler Bajerna iz Minhena, Hans Vajner, posetio je Marakanu gde je poslednji put bio 12. decembra 1979. godine.

Tada je u Beogradu igrao revanš meč osmine finala Kupa UEFA i izgubio je 3:2, ali su Bavarci prošli dalje zbog pobede u prvom meču (2:0).

- Ovo je divan stadion, publika je blizu terena, osećate pravu fudbalsku atmosferu. Sećam se navijanja koje je trajalo bez prestanka svih 90 minuta, kao i toga da rezultat na kraju bio nepovoljan po moju ekipu. Ipak, Beograd mi je ostao u lepom sećanju, a u toku ovih nedelju dana sam imao prilike još bolje da ga upoznam i ponovo se zaljubim u njega - rekao je Vajner za zvaničan sajt crveno-belih.

Foto: fkcrvenazvezda Foto: fkcrvenazvezda

Podsetimo, imala je Zvezda u 50. minutu prolaz dalje jer je Srebrenko Repčić treći put matirao Junghansa, ali je Diter Henes za četiri minuta srušio igru crveno-belih i rastužio čak 95.000 navijača, koliko je bilo na Marakani.

Već u 4. minutu Marakana je eksplodirala kada je Dušan Savić postigao prvi gol, a do poluvremena se u strelce upisao i kapiten Vladimir Petrović Pižon. Malo ko je verovao da Zvezda neće proći dalje nakon gola Repčića u 50. minutu, ali je potom usledio pad koncentracije i prvi gol Henesa.

Nedugo zatim Repčić je mogao i do drugog gola, ali je glavom šutirao pored stative. Kazna je stigla u 73. minutu čime su Nemci i definitivno obezbedili prolaz dalje.

Kada smo već kod Zvezde, vredi pomenuti i to da će srpski šampion u utorak odigrati prijateljski meč protiv Njegoša iz Lovćenca koji slavi 70 godina postojanja. Meč počinje u 14.30 minuta.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko PSG ex JSO

    17. oktobar 2016 | 20:01

    Bio sam!Boze,kakva su to vremena bila?!Kakvi su to majstori i umetnici bili?!

  • 1989

    17. oktobar 2016 | 20:58

    Kako je Zvezda bila tada veliki klub.A danas smo propali skroz.

  • ☆☆☆

    17. oktobar 2016 | 22:03

    Kaže publika je blizu terena..hehe a baš i nije tako nego suprotno.Samo što Delije zvuče glasno i premoćno pa to odaje takav utisak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA