Da li vam se dopada maskota narednog Mundijala? (VIDEO)

Poznato je kako će izgledati novi simbol Mundijala

  • 2

Mundijal u Rusiji se polako bliži, a groznicu je za početak pojačao izbor maskote. U pitanju je Zabivaka, simpatični vuk sa naočarima obučen u plavo, belo i crveno, u skladu sa bojama zastave Rusije.

On je dobio čak 52.8 odsto glasova, delo je studentkinje dizajna Ekaterine Bočarove, a prednost je dobio u odnosu na tigra i mačku.

Bočarova je bila na ivici suza kada joj je saopšteno da će vuk biti simbol narednog Svetskog prvenstva, a Zabivaka je predstavljen kao "momak koji širi zabavu, šarm i samopouzdanje".

U TV šou programu u kom je maskota promovisana, legendarni Ronaldo Zuba rekoao je da mu se Zabivaka dopada.

- Fuleko je bio sjajna maskota u Brazilu, moji klinci su ga obožavali. Sada su malo porasli, neverovatno je kako vreme leti, eto, sad promovišemo maskotu za 2018. Maskote su dobri ambasadori Svetskih prvenstava, donose radost na stadione. Vidim već kako će Zabivaka doneti oduševljenje samo kada se pojavi. Ostaće sigurno dugo upamćen - poručio je Ronaldo, strelac 15 mundijalskih pogodaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krokodil

    22. oktobar 2016 | 15:04

    Mi smo to imali u Sarajevu '84., preslikano...

  • m

    22. oktobar 2016 | 14:49

    Ipak smo mi Balkanci ispred svih Vučko je bio na zimskoj Olipijadi u Sarajevu samo da se tamo ne završi kao sto se završilo posle Sarajevske Olimpijade Rat i katastrofe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA