Srbi i Mbođ odbranili titulu: Kaluđerović prvi strelac šampionata! (FOTO) (VIDEO)

Žalgiris je četvrtu sezonu uzastopno osvajač duple krune u Litvaniji

  • 0

Fudbaleri Žalgirisa odbranili su titulu prvaka Litvanije, a najveće zasluge za to imaju srpski fudbaleri Andrija Kaluđerović i Matija Ljujić.

Posle osvojenog Kupa Litvanije, ekipa iz Viljnusa je stigla do titule šampiona države tri kola pre kraja, pošto je stekla nedostižnih 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Trakai.

Utakmica odluke igrana je na LFF stadionu protiv Atlantasa, a Žalgiris ju je rešio u svoju korist sa 2:0. Vodeći pogodak na utakmici postigao je u 34. minutu Matija Ljujić, koji je prekjuče proslavio svoj 23. rođendan, da bi konačan rezultat bio postavljen u 71. minutu posle autogola koji je postigao Raziuskas.

Kaluđerović i Ljujić stigli su u Žalgiris u junu ove godine i vrlo brzo su postali nosioci igre litvanskog šampiona. Kaluđerović je sa 15 golova prvi strelac šampionata Litvanije, dok je Ljujić je odigrao 17 mečeva u tri takmičenja i postigao je četiri gola.

Žalgiris je četvrtu sezonu uzastopno osvajač duple krune u Litvaniji. Pre mesec dana, Kaluđerović i Ljujić su sa Žalgirisom stigli do trofeja u nacionalnom Kupu, što je srpskim fudbalerima bio prvi trofej u karijerama.

Do kraja šampionata na programu su još tri runde, a narednu utakmicu Žalgiris će odigrati u subotu, 5. novembra na gostovanju protiv Suduve.

A photo posted by Andrija (@andrija.kaludjerovic) on

A photo posted by Papi Mbodj (@mamadou_mbodj) on

A video posted by Papi Mbodj (@mamadou_mbodj) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA