Bio je na pragu poraza, ali Mari se vratio i slavio u meču koji će se prepričavati!

Britanac i Japanac su odigrali meč turnira na Mastersu u Londonu, a posle tri sata i 20 minuta ipak je slavio prvi teniser sveta

  • 3

Endi Mari je savladao Keija Nišikorija u 2. kolu svoje grupe na završnom Mastersu u Londonu sa 2:1 (6:7(11), 6:4, 6:4) posle iscrpljujuće borbe koja je trajala više od tri sata. Britanac je odoleo pritisku upornog Japanca, koji je igrao izuzetno dobro od starta, a nije poklekao i kada je delovalo da je sve izgubljeno u trećem setu.

>>> Toni Nadal: Đoković je bolji igrač od Marija, ponovo će biti 1. teniser sveta!

Nišikori je bolje počeo i dobio je prvi set posle izuzetno uzbudljivog tajbrejka, koji je rešio u svoju korist sa 11:9. Bio je na pragu senzacije i toga da savlada trenutno prvog tenisera sveta pred njegovom publikom, pošto je u završnici drugog seta uspeo da vrati brejk i dođe do izjednačenja.

Ipak, Mari je odmah uzvratio, a potom u narednom gemu servirao za izjednačenje i uspeo da prebrodi suočavanje sa dve brejk lopte, posle čega je došao do 1:1.

Treći set je Mari počeo bolje. Oduzeo je Nišikoriju dva vezana servisa i poveo sa 5:1. Delovalo je da će brzo rešiti meč, ali se uporni Japanac nije predavao. Vratio je brejk i došao do 5:4, ali to je bilo sve od njega. Nije imao više snage.

Mari je u narednom servis gemu bez problema došao do tri vezane meč lopte i iskoristio je već prvu. Posle ove pobede Britanac će verovatno u polufinale, ali to još uvek nije matematički sigurno i znaće se možda posle meča Čilića i Vavrinke, koji se igra kasnije.

Bio je ovo meč turnira, ali i istorijski duel, pošto je oboren rekord turnira kada je u pitanju trajanje jednog meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg

    16. novembar 2016 | 19:55

    Igram tenis rekreativno 10 god...odavno nisam vidio da neko na brejk loptama donosi gluplje resenje od japanca...za tenis treba i pamet a japanac je nema

  • Marko

    16. novembar 2016 | 22:55

    Sjajno igra Nisikori! Ukoliko bi uspeo da bude konstantniji i da eliminise ispade i neracionalne odluke koje ponekad ima mogao bi da postane najbolji na svetu. A sto se tice tehnike, definitivno je najbolji, perfektan i forhend i bekhend, brzina. Ako poradi malo mogao bi da postane dominantan na vrhu Atp liste :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA