≫ 

Nemački klub zbog Delija preduzima radikalne mere prema gostujućim navijačima

U Bambergu preduzeli ozbiljne korake posle gostovanja navijača beogradskog kluba

  • 10

Košarkaški klub Bamberg oglasio se saopštenjem na svom sajtu u kome je obavestio javnost da uvodi nove, daleko rigoroznije mere za gostujuće fanove u Evroligi. Zanimljivo, ispoda naslova "Učimo na greškama", nalazi se fotografija kopa navijača Zvezde na utakmici u Bambergu.

>>> "Pukni zoro" usred Nemačke: Delije zagrmele u Bambergu (VIDEO)

Jedini nemački predstavnik u elitnom evropskom takmičenju na ovakav korak se odlučio posle neprijatnog iskustva tokom utakmica sa Panatinaikosom i naročito Crvenom Zvezdom. U ta dva duela, gostujući navijači bili su u većini i daleko bučniji od pristalica Bamberga, ali su i pravili incidente, pa su u nemačkom klubu zaključili da takve stvari ne smeju da se ponavljaju.

Stoga, Bamberg ubuduće neće prodavati karte putem interneta što je prvi korak ka tome da se ograniči broj gostujućih navijača u dvorani.

- Predstavnici Bamberga, policije, redarske službe i dvorane "Brose Arena" su izvukli zaključke posle incidenata koji su se dogodili na mečevima sa Panatinaiksom i Crvenom zvezdom i preduzeće sledeće mere za mečeve visokog rizika, a to su: Galatasaraj, Fenerbahče i Olimpijakos.

- Biće pojačano obezbeđenje na tribinama.

- Policija će takođe biti prisutna u samoj hali tokom svake utakmice.

- Prodaja karata onlajn više neće biti omogućena.

- Alkohol se neće prodavati u Areni.

Foto: brosebamberg.de Foto: brosebamberg.de

Takođe, kako se navodi u saopštenju, navijačima više neće biti omogućeno da prelaze sa jedne na drugu tribinu. Gostujućm pristalicama biće omogućen ulazak na samo onaj deo tribine za koji imaju ulaznicu.

Zvanični sajt nemačkog kluba prenosi izjavu direktora Rolfa bojera o preduzetim merama:

- Vrlo ozbiljno smo shvatili incidente koji su se dogodili. Zajedno sa policijom učinićemo sve što je u našoj moći da se scene koje su se desile na utakmicama sa Panatinaikosom i Crvenom zvezdom više ne ponove. Takođe, pozivamo i ostale klubove da nam se pridruže u pronalaženju rešenja, jer nismo jedini koji smo imali problema sa gostujućim navijačima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ☆☆☆

    30. novembar 2016 | 15:56

    Hahahahaha kad je domaćin gost u svojoj dvorani..To mogu samo Delije da prirede.ZGAZI IH SVE!!!!

  • Zvezdas

    30. novembar 2016 | 16:07

    Prpa aaaaa

  • Dragan

    30. novembar 2016 | 16:47

    Pa "dragi" nemci, to što ste naveli nisu naši, već vaši propusti. Zvezda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA