Grof Božović čudnom izjavom objasnio kako je to Luka Adžić dobio priliku da igra!

Trener Zvezde istakao da je Adžić pukim slučajem ušao u igru protiv Metalca

  • 6

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović iznenadio je javnost svojom izjavom o mladom igraču Zvezde, Luki Adžiću, koji je ušao u igru u finišu meča sa Metalcem i golom doneo pobedu 89. minutu.

>>>Grof Božović isprozivao fudbalera Zvezde zbog Instagrama! (FOTO) (VIDEO)

Adžić (18) je ušao malo ranije u igru, a rezultat je bio 1:0, da bi golom doneo tri boda timu. To mu je ujedno bio i debi u prvom timu u zvaničnoj utakmici.

>>> ZAKUCAO LOPTU POD PREČKU: Pogledajte neverovatan preokret u poslednja 2 minuta i prvenac Zvezdinog bisera (VIDEO)

I sve bi to bilo u redu da Miodrag Božović nije izjavom iznenadio sve:

- Protiv Metalca sam uveo Luku Adžića pri rezultatu 1:0 zato što nije bilo nikog drugog ko je mogao da uđe. Da je bilo iskusnijeg igrača na klupi, taj igrač bi pre dobio šansu.

- Adžić je talentovan igrač, ali smeta mi sve ovo što se piše po novinama o njemu. Ovde brzo dižu ljude u nebesa, ali brzo ih i spuštaju. Nemojte tu decu da hvalite i uzdižete, ni Adžića, ni Račića'- poručio je Božović.

Sama ova izjava govori o tome da Božović nema nikakvu viziju i da ne veruje talentovanim igračima. Praktično, nije on zaslužan što je dobrim potezom preokrenuo meč, već je imao sreće što je ekipa pobedila. Jer da je neki drugi igrač bio tu taj bi ušao u igru pre Adžića, a možda ne bi dao gol. Ovako se uhvatio za slamku spasa i uveo jedinog koga je mogao i preživeo. Ponekad treba imati i sreće.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

To je standarda boljka srpskog sporta ne samo u fudbalu, već i u košarci, rukometu itd. Gde se talentovanim igračima ne daje šanse. Pitanje je da li će Adžić ikada više ući u igru do kraja sezone.

Sličan slučaj desio se pre 18 godina u košaci. Trener Zvezde bio je Momir Milatović, a na meču protiv Hemofarma u prvom produžetku ostao je bez oba plejmejkera Luke Pavićevića i Zorana Sretenovića, tada iskusnih igrača.

Nije imao kud, morao je da u igru ubaci tada mladog Miloša Vujanića (18g) Zvezda je na kraju posle dva produžetka pobedila, a Vujanić je ubacio 14 poena od čega 6-6 sa linije slobodnih bacanja u finišu meča.

Posle utakmice Milatović je tvrdio da mu je mladi plej otvorio oči i da će imati više šanse. Međšutim, nije posle ulazio u igru ni na jednom meču.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rikimil

    1. decembar 2016 | 17:42

    Pametan odgovor dobrog stratega. Pa sta, Adzic je dao gol-to mu je i posao. Delija od "60-te godine.

  • Zo

    2. decembar 2016 | 11:20

    Nije bitan gol gledao sam ga i sada i na ovoj prosloj utakmici gde je bilo dva dva. Talenat samo takav i mislim da ako nastavi ovako bice sjajan igrac. Samo da ne poleti kao pojedini igraci pa nisu sjajno prosli. Nadam se da ne ce jer ima ko da ga nauci i spusti na zemlju. Mislim na oca.

  • Jery

    2. decembar 2016 | 07:55

    Lalat je profesor za ovu neznalicu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA