Remi koji je zario nož u srce Delijama: Zvezda na današnji dan doživela najveću tragediju novije istorije (VIDEO)

Kevin Gameiro je naneo najveće traume zvezdašima u novijoj istoriji

  • 19

Navijači Crvene zvezde najradije bi da se ne sećaju 14. decembra, jer je to datum remija sa Strazburom od 2:2 u Kupu UEFA pre 11 godina.

Fudbaleri tima sa Marakane su bili nadomak najvećeg uspeha u Evrope posle Barija, prezimljavanja u Evropi, ali su se snovi raspršili u 94. minutu golom Kevina Gameira. Imali su crveno-beli 2:0 pod vođstvom Valtera Zenge, Basta i Đokaj su postigli sjajne golove, od 62. minuta sve je delovalo kao bajka, ali je planove pokvario 16-godišnji Kevin Gameiro.

Fudbaler koji sada igra za Atletiko Madrid, inače visok samo 172 centimetra, dao je dva gola glavom za potpuni šok. To je možda i najtragičniji remi u istoriji Crvene zvezde, a da ironija bude veća, Strazburu bod ništa nije značio, već je imao obezbeđen dalji prolaz, ali je Bazel profitirao. Ko zna u kom bi se pravcu odvijala budućnost kluba da je zabeleženo evropsko proleće, a Francuska se pamti tragično i po Bordou, koji je na sličan način izbacio Zvezdu iz plej-ofa za Ligu Evrope, golom u nadoknadi iz penala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA