Odlazak u legendu uz suze: Parker i Popovič rasplakali Dankana (VIDEO)

Dres Tima Dankana otišao je visoko pod svodove hale Sparsa

  • 2

Konačno je došao i trenutak za povlačenje dresa Tima Dankana u istoriju San Antonio Sparsa. U večeri punoj izliva emocija, legende kluba ređale su govore u čast Timija, a ekipa je potom savladaa Nju Orleans sa 113:100.

Petostruki NBA šampion, dva puta MVP finala, peti igrač NBA lige sa blokadama, 10. igrač NBA lige po minutaži, strelac 26.496 poena, dočekao je trenutak koji nije mogao da izbegne, iako je to želeo jer ne voli oproštaje i kada je u centru pažnje. Ipak, malo ko je zaslužio toliko lepih reči poput Dankana, Greg Popovič i Toni Parker evocirali su uspomene, a svi u hali nosili su majice sa Dankanovim likom.

Uz Tima su bile i druge legende, Dejvid Robinson, Brus Bouen, Šon Eliot, Malik Rouz, Antonio Denijels i Vil Predju, a Oldridž je izneo meč sa 22 poena. Toronto je razmontirao Orlando u kom je Vučević imao 10 poena uz devet skokova, Boston je nadigrao Majami, kom nije pomogao Goran Dragić sa čak 31 poenom i sedam asistencija.

NBA

Memfis - Juta 73:82

Majami - Boston 95:105

Orlando - Toronto 79:109

Filadelfija - Bruklin 108:107

San Antonio - Nju Orleans 113:100

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA