≫ 

Štefanek izabran za najboljeg sportistu Vojvodine: Veslači drugi, Ivana treća, a nagradu dobio i Mažić

Zlatni rvač iz Rija dobio prestižno priznanje za 2016. godinu

  • 0

Rvač Davor Štefanek izabran je za najboljeg sportistu Vojvodine, u tradicionalnom izboru sportiste godine novosadskog dnevnog lista "Dnevnik".

Pehar za najboljeg među najboljima Štefaneku je uručio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, na svečanosti koja je jubilarni, 60. put održana u Hotelu "Novi Sad".

- Kada sam proglašen za najboljeg sportistu u "Dnevnikovom" izboru 2014. godine, obećao sam da ću iz Rio de Žaneira doneti zlato, što se i ostvarilo, i čast mi je što sam se našao u društvu najboljih sportista kojih u Vojvodini ima mnogo - rekao je Štefanek, zahvaljujući se na priznanju.

Drugo mesto u prestižnom izboru pripalo je veslačima Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću, a treće atletičarki Ivani Španović. Pored najboljih među najboljima, izabrani su najbolji sportisti severne srpske pokrajine u 22 sportske discipline, a dodeljena su i posebna priznanja zaslužnima iz sveta sporta, među kojima su i fudbalski sudija Milorad Mažić i sportski novinar Miša Popović.

Posebne poklone dobilo je četvoro osvajača medalja na paraolimpijskim igrama u Rio de Žaneiru - stonoteniserke Branislava Perić-Ranković i Nada Matić, stonoteniser Mitar Palikuća i strelac Laslo Šuranji.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako je rečeno na svečanosti u Hotelu "Novi Sad", Olimpijske i Paraolimpijske igre u Rio de Žaneiru određivale su sportska težišta u svetu na kraju 2016. godine, pa je utoliko i izbor najuspešnijih takmičara po disciplinama bio usmeren prvenstveno ka olimpijskim borilištima.

Ipak, nisu zanemarena ni prestižna takmičenja na različitim meridijanima sveta, kao ni rezultati na domaćim takmičenjima i prvenstvima.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitajući zaposlenima u "Dnevniku" predstojeći veliki jubilej, 75. godina od prvog broja jedinog dnevnog lista na srpskom jeziku na ćiriličnom pismu u Vojvodini i 60.godišnjicu izbora najboljeg sportiste Vojvodine, rekao je da je kao Novosađanin zaista ponosan na sve ono što "Dnevnik" predstavlja.

- Sa nama su predstavnici sportske elite ovog regiona, tako da je "Dnevnik" očigledno prepoznat kao prava adresa koja određuje kakvi smo bili na sportskom planu u protekloj godini. Čestitam laureatima i dobitnicima ove prestižne nagrade, a nadam se da će sledeće godine izbor biti još teži i da će naši sportisti osvojiti još više odličja u svim disciplinama - rekao je Vučević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA