Partizan je i pre 10 godina bio izbačen iz Evrope: Tada se dogodilo nešto čemu se ni najveći Grobari nisu nadali (VIDEO)

Crno-beli bili već drakonski kažnjavani od strane UEFA, ali je posle suspenzije nakon duela sa Zrinjskim 2007. usledila dominacija kluba iz Humske

  • 2

Vest da je UEFA izbacila Partizan iz Evrope na tri godine, uznemirila je navijače crno-belih. Ovo je najjači udar na klub iz Humske još iz 2007. godine, kada je Partizan takođe drakonski kažnjen izbacivanjem iz Evrope, i to u toku evropskih kvalifikacija.

>>> Prva reakcija iz Partizana posle suspenzije iz Evrope

>>> Ovo je dokument koji potvrđuje zbog čega je sve Partizan izbačen iz Evrope (FOTO)

Doduše, tada je suspenzija druge prirode, jer je Partizan ovoga puta kažnjen zbog kršenja finansijskog fer-pleja, odnosno neplaćenih dugova. Tada se kazna odnosila na nerede koji su izazvani u Mostaru tokom prve utakmice kvalifikacija protiv Zrinjskog.

Tada je na stadionu Zrinjskog nastao opšti haos, u kome su učestvovali domaći navijači, ali i Grobari, a UEFA je navijače Partizana videla kao krivce, te je klub posle toga kažnjen izbacivanjem iz Evrope, iako su crno-beli u dvomeču protiv bosanskog kluba slavili ukupnim rezultatom 11:1.

Dalje je tada prošao Zrinjski, a Partizan, koji je imao tim svetle budućnosti, nije mogao da izađe u Evropu sa timom koji su tada činili Jovetić, Dijara, Moreira, Žuka, Rukavina...

Prisetite se utakmice u Mostaru i nereda zbog kojih je Partizan izbačen na godinu dana:

Usledilo je turbulentno vreme za crno-bele. Iako su imali moćan tim. Ipak, prebrodili su krizu, pa i odlazak trenera Miroslava Đukića na polusezoni, posle čega je došao Slaviša Jokanović, koji je na kraju te sezone uspeo da uzme titulu.

Bio je to početak dominacije Partizana, što u vezanim titulama, što u pobedama u derbijima. Ipak, i to se poklopilo sa padom Zvezde koji je počeo u to vreme.

To Grobarima može da bude samo uteha, u slučaju da crno-beli i definitivno budu izbačeni, ako do 31. decembra ne plate dugovanja.

Ta dominacija Partizana trajala je punih sedam godina i prekinuta je Zvezdinom titulom 2014. godine, a zanimljivo je da su crveno-beli baš tada suspendovani iz Evrope, pa je umesto njih Partizan igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prijepoljac

    11. januar 2017 | 15:35

    Ja se izvinjavam Al koje evrope? Nas fudbal je propao odavno mi srbi ne znamo za evropu...

  • Звездa €^®®¥¥£©

    11. januar 2017 | 15:41

    Не могу довека да се извлаче. Живковићу, тражи своју "сићу", јер угасиће се, а после нема ко да ти врати дуг. Трпај док је у блату.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA