Tuga na Ostrvu: Preminuo bivši selektor reprezentacije Engleske! (FOTO) (VIDEO)

Grejem Tejlor preminuo u 72. godini života, a Gordi albion predvodio je tri godine u turbulentno vreme od 1990. do 1993. godine

  • 0
Foto: Guliver/Howard Boylan/Allsport//Getty Images Foto: Guliver/Howard Boylan/Allsport//Getty Images

Bivši selektor Engleske, Grejem Tejlor, preminuo je iznenada u 72. godini života, saopštila je njegova porodica. Sumnja se da je uzrok smrti srčani udar.

Tejlor je bio na kormilu ''Gordog albiona'' u periodu od 1990. do 1993. godine, ali nije imao mnogo uspeha na čelu nacionalnog tima Engleske.

To mu je bio i vrhunac karijere. U julu je preuzeo reprezentaciju Engleske, a dve godine kasnije odveo je na Evropsko prvenstvo, gde je eliminisana u prvoj fazi. Godinu dana kasnije nije uspeo da odvede Engleze na Svetsko prvenstvo, zbog čega se našao na snažnom udaru medija na Ostrvu, posle čega je i završena njegova era na klupi nacionalnog tima.

Osim engleske reprezentacije, Tejlor je vodio i ekipe Aston Vile, Vulverhemptona, Linkolna i Votforda.

O Tejloru, koji je za vreme provedeno na klupi Engleske imao skor od 18 pobeda, 7 poraza i 13 remija na 38 mečeva. O njemu je napravljen i dokumentarni film, koji možete pogledati u prilogu:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA