Španski košarkaši u nikad jačem sastavu napadaju Amere u Londonu

Serđo Skariolo saopštio spisak od 13 igrača koji konkurišu za Olimpijske Igre, a na njemu su pet NBA igrača i osmorica iz četiri najjača španska kluba

  • 0

Bez ikakve dileme, košarkaška reprezentacija SAD je prvi favorit na Olimpijskim Igrama u Londonu. Ali, i bez ikakve dileme, najveću pretnju će im predstavljati Španci. Aktuelni evropski šampioni su verovatno jedina ekipa koja može da se suprotstavi Amerikancima u Londonu, jer dolaze sa najjačim mogućim sastavom predvođenim sa pet NBA igrača. Jedino nedostaje teže povređeni Riki Rubio.

Selektor Serđo Skariolo je saopštio spisak od 13 košarkaša, sa koga će uoči Olimpijskih Igara otpasti jedno ime. Na listi su petorica igrača koji hleb zarađuju u NBA i osam košarkaša koji su članovi četiri najbolja španska kluba: Barselone, Real Madrida, Kahe Laboral i Valensije. Španci će prvo sparingovati sa nacionalnom "B" selekcijom, a potom ih očekuje nekoliko provera. Od 9. septembra će igrati prijateljske mečeve protiv Velike Britanije, Francuske, Tunisa, Australije i Argentine. Vrhunac će biti pred sam put u London. U Barseloni, na istom mestu gde je pre 20 godina igrao legendarni  "Drim Tim", snage će u prijateljskom duelu odmeriti Španija i SAD.

Na spisku Serđa Skariola su se našli sledeći igrači: Hoze Manuel Kalderon (Toronto Reptors), Serhio Rodrigez (Real Madrid), Viktor Sada (Barselona), Huan Karlos Navaro (Barselona), Serhio Ljulj (Real Madrid), Rudi Fernandez (Denver Nagets), Fernando San Emeterio (Kaha Laboral),Viktor Klaver (Valensija), Felipe Rejes (Real Madrid), Pau Gasol (Los Anđeles Lejkers), Mark Gasol (Memfis Grizlis), Serž Ibaka (Oklahoma Siti Tander) i Rafa Martinez (Valensija).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA