Amerikanci rangirali najbolje lige posle NBA, iznenadiće vas pozicija Jadranske

ABA liga na osmoj poziciji

  • 7

Američki ESPN napravio je rang listu najboljih košarkaških liga posle nenadmašnog NBA takmičenja, a na prvoj poziciji, očekivano, nalazi se Evroliga.

Opisano je da Evroliga predstavlja košarkašku verziju Lige šampiona u fudbalu, slede ACB liga Španije, Turska Superliga, VTB liga, Bundesliga, italijanska Serija A, francsuska LNB Pro A pa ABA liga.

- ABA je regionalna liga sa klubovima iz BiH, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije. Formirana je 2001, postala je razvojna i stvorila je NBA imena Darija Šarića, Jusufa Nurkića i Nikolu Jokića. Bostonov pik Ante Žižić se probio u Ciboni ove sezone, imao je prosek od 20 poena i 10 skokova - naveo je ESPN dodavši da je Crvena zvezda šampion.

Takođe, navodi se da je prethodnica ove lige bila Jugoslovenska u kojo su igrali Dražen Petrović, Vlade Divac i Toni Kukoč pre odlaska u NBA. Na devetom mestu se našla Grčka liga, što je zanimljivo, jer je takmičenje sa više evroligaša i renomiranih učesnika u Evrokupu, zatim sledi australijsko  takmičenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • master

    19. januar 2017 | 08:14

    Gledano po kvalitetu klubova ABA Liga je bolja od nemacke,italijanske I francuske lige

  • Steva

    18. januar 2017 | 23:25

    Glupi Ameri pojma nemaju

  • Legg

    18. januar 2017 | 23:13

    E cus gluposti, sad ispade da su Italijanka, Francuska i Aba liga jace od Grcke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA