≫ 

Đoković prvi put u karijeri izgubio od igrača van TOP 100!

Meč protiv Uzbekistanca će zbog više razloga ostati upamćen

  • 18

Novak Đoković, šestostruki osvajač Australijan Opena, danas je prvi put izgubio od igrača van Top 100 na Grend Slem turnirima u njegovoj karijeri.

Specijalno za Telegraf iz Melburna, Vuk Brajović:

Baner AO, Australijan open 2017

Denis Istomin, nosilac “specijalne propusnice” (Wild Card), došao je do šanse da igra protiv Novaka pobedom nad kvalifikantom Ivanom Dodigom (izbacio našeg Laslu Đere u drugom kolu kvalifikacija) sa 3:1 u prvom kolu glavnog žreba. To je ujedno bila njegova prva – a danas protiv Novaka – i njegova druga pobeda na Australijan Openu od 2014. godine!

Najbolji rezultat koji je u 2016. postigao na ATP turneji je treće kolo na Vimbldonu, i jedini slučaj u kome je vezao dve pobede van Dejvis Kup takmičenja – a na samo 4 turnira je uspeo da prođe u drugo kolo.

>>> SVAĐA!!! Sudija: Novače, zašto vodimo ovaj razgovor? Đoković: Zato što kršiš pravila!

>>> JAVIO SE I ŠOKIRANI BEKER: Nemac objasnio zašto je Novak ispao sa AO!

Čak ni na čelendžerima u Taškentu i Astani, Istomin nije uspevao da ostvari neke važnije rezultate, izgubivši u finalu. Ispao je iz Top 100 time što je poražen u odbrani šampionske titule na turniru u Notingemu u prvom kolu, a u oktobru 2016. je pao čak na 144. mesto.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Doduše, do Melburna se “popeo” do 117., ali – opet – bez nekih posebno važnih plasmana. Njegova najbolja godina na Australijen Openu bila je 2010. time što je ušao u treće kolo – uspeh koji je izjednačio današnjom pobedom nad Đokovićem. Na svim Grend Slemovima prošle godine, Denis Istomin je bio eliminisan u prvom kolu – od Tomića (Melburn), Monaka (Pariz) i Nadala (Njujork).

U pripremama za Grend Slem u Melburnu, Istomin je izgubio na Čelendžeru u Bankoku u drugom kolu od nepoznatog Kristijana Garina u drugom kolu. Taj Čelendžer je, inače, osvojio naš Janko Tipsarević – u nastojanju da ponovo uđe u 100 najboljih igrača sveta.

Najbolji rezultat Denisa Istomina na Grend Slem turniru ikada bio je četvrtfinale Vimbldona 2012. godine i Ju-Es Opena 2013. Možda su to bili veći uspesi u statističkom smislu, ali ni jedan nije mogao da nagovesti ovaj – najveći uspeh u realnom, teniskom smislu – koji je hrabri uzbekistanac ostvario danas u pobedi nad Novakom Đokovićem.

Tenis i Denis su danas u Melburnu otvorili novo poglavlje u tome kako će svet posmatrati ovaj sport…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xman

    19. januar 2017 | 10:41

    Vreme je za penziju. Ovakvim sramocenjem nista ne dobija.

  • Salvatore

    19. januar 2017 | 13:37

    Polako krece pad naseg diva hteli to da priznamo ili ne!!!

  • СрбИн Ст.Пазова

    19. januar 2017 | 13:11

    Бато пензија

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA