≫ 

Moćni Štimac nije mogao sam: Partija sezone srpskog centra protiv evroligaša!

Srpski košarkaš briljirao u porazu od Efesa

  • 3

Vladimir Štimac nastavlja sa maestralnim igrama u dresu turskog Bešiktaša.

 

Novu, sjajnu partiju srpski centar odigrao je u derbiju 15. kola protiv Anadolu Efesa koju je njegov tim izgubio rezultatom 93:83, ali će, pored toga, ostati upamćeno da je Štimac u statističke kolone uneo 26 poena i 13 skokova, što mu je najbolja partija sezone!

 

Gosti su zasluženo pobedili budući da su vodili gotovo sve vreme, ali su tek minut pre kraja uspeli da osiguraju trijumf. Pri rezultatu 83:86 Tajler Honikat je pogodio za tri poena i rešio meč.

 

Do tada, strepeli su igrači Velimira Peraovića, jer ih je Štimac strahovito mučio pod košem i samo zahvaljujući njegovoj dominaciji u reketu, Bešiktaš je ostao na bliskom rezultatskom odstojanju naspram gradskog rivala.

 

Derik Braun je izgubio gotovo sve duele sa srpskim centrom, nešto bolje je uspevao da ga obuzda jači Brajant Danston, ali eks košarkaš Zvezde je uvek pronalazio način da dođe do poena.

 

U odsudnim trenucima, zakazali su igrači spoljne linije ekipe Ufuka Saridže sa nekoliko loših rešenja u trenucima kada su mnogi u hali videli preokret.

 

Na kraju, mirna ruka Honikata i mudra igra u završnici Efesu su doneli uspeh.

 

Bešiktašu je ovo bio četvrti poraz, dok se Efes sa 13. pobedom izjednačio sa Fenerom na deobi prvog mesta.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA