6 stvari koje treba da znate pred nastavak fudbalskog prvenstva!

Pripreme su završene, svi su se dovoljno odmorili, navijači su prikupili novu energiju i sve je spremno za nastavak Superlige

  • 4

Utakmicom Mladost - Radnički Niš počinje prolećna sezona Superlige Srbije u fudbalu. Posle jedne od najdužih fudbalskih pauza na Starom kontinentu između dve polusezone, i dugih priprema koje su ekipe iz Srbije imale u nešto toplijim krajevima, sve je spremno da se ''bubamara'' zakotrlja na fudbalskim terenima u Srbiji. Ili bi bar trebalo da bude tako...

Izdvojićemo nekoliko detalja koje bi trebalo da znate pred početak Superlige:

1. OČEKUJE NAS NEIZVESNIJA BORBA ZA TITULU

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

1. Zvezda brani titulu, ima 6 bodova prednosti u odnosu na Partizan, ali pošto se bodovi dele pred plej-of i pošto je derbi već 4. marta, nema sumnje da bi u slučaju eventualne pobede crno-belih gledali neizvesnu i izbudljivu borbu za titulu na proleće.

Prošle godine su zbog Zvezdine ubedljive prednosti ljubitelji fudbala bili lišeni takve mogućnosti. Donekle je u konkurenciji osim večitih i Vojvodina sa 45 bodova, tri manje od crno-belih, međutim, posle turbulentnog perioda na Karađorđu po završetku jesenje polusezone, teško je to očekivati.

2. ZVEZDA I PARTIZAN SAČUVALI TIMOVE I POJAČALI SE

Foto: Crvenazvezdafk.com Foto: Crvenazvezdafk.com

Kao retko kada, u ovom prelaznom roku su oba večita rivala sačuvala okosnicu tima, a uz to su se i pojačali.

Zvezdu su napustili Hugo Vieira, Pablo Muče, David Babunski i Tomas Fibel i Miloš Cvetković, a stigli su Ričmond Boaći, Nenad Milijaš, Abraham Frimpong, Milan Senić, Milan Pavkov, Srđan Vujaklija, Nemanja Milić i Mateus Viveiros..

Partizan su napustili: Nikola Đurđić i Gregor Balažic, a stigli su Leandre Tavamba i Mohamed El Monir. Ipak, najveća pojačanja za crno-bele predstavlja ostanak Leonarda i Evertona.

3. TITULA MOŽDA NE BUDE ODLUČIVALA NIŠTA O EVROPI

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Partizan je pod sankcijom UEFA, koja je odlučila da suspenduje crno-bele iz evropskih takmičenja, pa je moguće da na kraju sezone klubu iz Humske pozicija na tabeli ništa ne znači kada je u pitanju plasman u neko od evropskih takmičenja.

Zvezda je bila u sličnoj situaciji 2014. godine, kada posle osvajanja titule nije dobila mogućnost da igra u Evropi, pa je umesto nje Partizan učestvovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Crno-belima ostaje nada da bi njihova žalba sudu u Lozani mogla da se usvoji, ali s obzirom na to koliko su srpski timovi ili Savezi imali uspeha u žalbama na ovom sudu, mnogi su pesimisti.

4. DISKUTABILNI TERENI

Foto: fkradnik.org Foto: fkradnik.org

Pitanje je kakvi će tereni dočekati fudbalere u 22. kolu, koje je prvo ako računamo samo proleće. Izuzev stadiona Zvezde, Partizana, verovatno Vojvodine i Čukaričkog, pitanje je u kakvom će stanju biti ostali tereni. Podsetimo samo da su u finišu jesenjeg dela prvenstva mnogi tereni bili zaleđeni. Ono što je olakšavajuća okolnost jeste da je prognoza povoljnija i da se najavljuje toplije vreme u odnosu na prethodni period u Srbiji.

5. PODELA BODOVA 13. MAJA

Plej-of će početi nakon 30. kola koje je zakazano za 13. maj, a nakon toga će biti odigrano još 7 kola u plej-ofu, a domaćin će biti određen prema plasmanu ekipa na tabeli.

6. VIŠE PUBLIKE NA STADIONU

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Na tribinama tokom prvog dela prvenstva kao da je vladala kuga. Očekivano je da tokom proleća na stadionima bude više navijača. I tradicionalno je na srpskim terenima više publike tokom proleća.

Jedan od razloga slabije posete jeste i to što su mnogi navijači Zvezde bili razočarani posle ispadanja od Ludogoreca. Deluje da se sada među pristalicama crveno-belih pojavila neka nova energija, a i ulaz na prvi meč protiv Pazara je besplatan, a naredni meč na Marakani je derbi. Nema sumnje da će samo te dve utakmice značajno popraviti jesenji prosek.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    17. februar 2017 | 16:07

    Ja mislim da je 13 maja kraj prvenstva a ne pocetak plejofa ... Realno Partizan Evropu nece igrati u istoriji nijedan klub u Evropi nije dobio Uefu na sudu u Lozani, tako da ceka nas uzbljiva borba za pehar i naslov prvaka ali se vec sada zna da Zvezda igra kv za ligu sampiona !

  • ejdrojD

    17. februar 2017 | 17:42

    Evo jedne stvari koje treba da znate pre ppcetka prvenstva. Neregularno je,prvenstvo mafije i njihovih menadzera,potplacenih sudija i losih politicara u upravama i savezu. Uzivajte...

  • Marko

    17. februar 2017 | 18:25

    Pa dobro je onoliko publike koliko je i bilo uopste.Sta da gledaju ljudi,los i retko prosecan fudbal i huligane koji se jedini redovno odazivaju i posecuju stadione.S tim znanjem,normalan covek ne pozeli da dodje na stadion.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA