≫ 

Smejala mu se cela planeta, ali priča tragikomičnog skijaša iz Venecuele je mnogo jaka

Takmičenje u Finskoj bilo mu je prvo na snegu jer je do tada trenirao samo sa skijama koje imaju točkiće

  • 4

Venecuelanac Adrian Solano zaludeo je sportsku planetu urnebesnom "vožnjom" skijama tokom "kros kantri" takmičenja u Finskom Lahtiju.

Momak, kome su posle njegovog "performansa" mnogi već prilepili etiketu "najgori skijaš svih vremena", saplitao se, padao, proklizavao poput najobičnijeg amatera i zaista nas je sve dobro nasmejao.

>>> Spremite se za 2.5 minuta kvalitetnog smeha: Da li je ovaj čovek najgori skijaš u istoriji? (VIDEO)

Moramo se složiti da je prilično nespretan, ali to nije zato što ne ume da skija, već zato što je prvi put u životu skijao na snegu!

Dok nije stigao u Finsku, jedina podloga sa kojom se susreo su bile zemlja ili trava, za koje je morao da ima i specijalne skije - sa točkićima.

Kada budete pročitali šta Solano ima da kaže o svojoj skijaškoj karijeri biće vam jasno zbog čega je njegov nastup u Lahtiju zapravo veliki uspeh, a ne smejurija godine.

- Iako do sada nisam uopšte skijao na snegu i nisam imao priliku da treniram ovde, dao sam sve od sebe - napisao je na svom instagramu Venecuelanac koji je u Finskoj privukao jednaku pažnju medija kao i oni najbolji takmičari.

- Možda sam pao nekoliko puta, ali ono što je stvarno važno je da sam svaki put ustao i nastavio da skijam - nesalomiv je Solano.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Možda bi njegovo skijanje u Finskoj delovalo bolje, a sigurni smo da bi bilo, da mu je dozvoljeno da pre mesec dana doputuje u Švedsku i tamo oseti snežnu podlogu.

Ipak, maleroznom Solanu se desilo nešto što nije očekivao: na aerodromu u Francuskoj, odakle je imao vezu za Švedsku, vratili su ga u domovinu jer mu nisu poverovali da je skijaš iz Venecuele.

- Kada sam stigao u Pariz, a bilo je to 19. januara, rekao sam im da moram da uhvatim voz za Švedsku. Nisu verovali da skijam u Venecueli. Objasnio sam im da treniram sa skijama na točkićima. Imao sam samo 28 evra kod sebe i policija me je optužila da pokušavam da emigriram jer u mojoj zemlji situacija nije baš najbolja.

Nevolja na aerodromu odložila je Solanov susret sa belim pokrivačem i prilagođavanje na podlogu.

- Propustio sam mesec dana treninga na snegu. Ali i dalje pokušavam jer to je moj san - dodao je Venecuelanac koji, uprkos nadljudskim naporima, nije uspeo da završi trku u Lahtiju.

Solanova priča neodoljivo podseća na onu Erika Musambanija, plivača iz Ekvatorijalne Gvineje, koji je jedva preplivao zadatu dužinu na olimpijskim igrama 2000. godine, a kasnije se saznalo da je prvi put u životu uskočio u olimpijski bazen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA