≫ 

Balkanijada je prvi atletski spektakl u Areni - budite deo njega! (VIDEO)

Na konferenciji za medije povodom Prvenstva Balkana govorili su direktor ASS Slobodan Branković, talentovani srpski atletičar Lazar Anić (skok udalj) i crnogorska nada u skoku uvis Marija Vuković

  • 0
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Poslednja provera forme pred predstojeće Evropsko prvenstvo u dvorani biće Balkanijada, zakazana za subotu 25. februar. Nema sumnje da će za naše asove ovo takmičenje mnogo značiti, iako je optimalna forma zacrtana za sam početak marta i EP.

Na Balkanijadi će učestvovati više od 350 takmičara iz 16 zemalja. Najbrojnija nacija na Balkanijadi je Turska čiji tim broji ukupno 35 takmičara. Odmah sledi domaćin Srbija sa 33 i BiH sa 25 učesnika.

Karte za Balkanijadu u prodaji su od 7. februara i mogu se naći na biletarnicama EVENTIMA po ceni od 200 dinara. Sav prihod od prodaje karata otićiće u humanitarne svrhe – pomoć Dečijem odelenju na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije.

Slobodan Branković, direktor Atletskog saveza Srbije i potpredsednik Balkanske federacije atletskih saveza poručio je:

- Da nema prvenstva Evrope, ovo bi bio jedan od najvećih događaja u Srbiji, sa više od 350 takmičara iz 16 zemalja. Ponosan sam što smo dobili Evropski šampionat, i da Balkanski šampionat iskoristimo kao generalnu probu za ono što nas čeka naredne nedelje. Arena je gotovo spremna, ostale su još neke finese. Staza je spremna, sve što čini reprezentaciju je spremno, skrinovi, osvetljenja, tehnika, silna tehnika koju Beograd nije video. To sve govori da je ovo jedan od najvećih događaja ovde.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Najbolji atletičari Balkana će sutra od 12h do 21h prvi osetiti prelepu atletsku stazu koja se nalazi na 3.5 metra visine, a gledaocima se zahvaljujem, jer je nivo 200 sa jedne strane rasprodat, od juče smo pustili i nivo 400. Ponosan sam na činjenicu da je ovo jedna humana nacija, što smo spremni da pomognemo, ovaj put pomažemo Dečijoj klinici. Zato je bilo strašno važno, i nijednu ulaznicu nisam delio, iako sam imao zahteve. Rekao sam ne, to je 200 dinara. Ovom prilikom bih se zahvalio Vladi Republike Srbije, Gradu Beogradu, svim sponzorima koji su pomogli organizaciju ovog takmičenja, koji je sastavni deo EP.

Prisutnima su se obratili i talentovani srpski atletičar u skoku udalj Lazar Anić i crnogorska nada u skoku uvis Marija Vuković, i oboje su poručili da spremno dočekuju takmičenje.

- Ja sam u sjajnoj formi, što pokazuju i rezultati na 2-3 turnira. Očekujem da odbranim titulu od prošle godine, i da to bude kao što je Marija rekla, ispit pred EP - rekao je Anić, koji očekuje jaku konkurenciju jer dosta takmičara nema  ispunjenu normu za EP.

Inače, 1. marta se obeležava 25 godina od kako je Slobodan Branković osvojio titulu šampiona Evrope na 400 metara u Đenovi. Evropska Atletika mu je ukazala čast tako što će upravo on dodeliti medalju šampionu na 400 metara na prvenstvu Evrope, koje se održava od 3. do 5. marta.

Foto: ASS Foto: ASS

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA