Da li biste vi smenili Klaudija Ranijerija da ste na mestu vlasnika Lestera?

Italija je za devet meseci prošao put od heroja do gubitnika

  • 11

Žoze Murinjo je to dobro rekao - šampion si Engleske i FIFA menadžer godine, a otpušten? To ti je taj novi fudbal Klaudio, prijatelju moj!

 

Patetičnija, obeshrabrujuća i svakako depresivna odluka čelnika (vlasnika) Lestera bila je da se smeni Klaudio Ranijeri. Odluka koja verovatno nikada nije viđena u svetu fudbala.

 

Za samo devet meseci od čudotvorca su napravili gubitnika, a Italijan to svakako nije zaslužio. Doduše, po rezultatima možda nije zaslužio ni da ostane na klupi, ali, ako niko drugi, valjda je on morao da dobije kredit do kraja sezone.

 

Mediji u Engleskoj spekulišu da je došlo i do pobune fudbalera Lestera koji su nezadovoljni ovom odlukom, a navijači na društvenim mrežama prozivaju čelnike kluba i priželjkuju ispadanje iz lige. Zvuči čudno, ali ništa manje od odluke da Ranijeri bude smenjen.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Od kluba koji je tavorio u Čempionšipu, 2009. godine igrao u u trećem rangu takmičenja i fudbalera ''otpadaka'' drugih timova Ranijeri je stvorio najprijatenije iznenađenje Evrope 2016. godine. Osvojio je prvu titulu u 133 godine dugoj istoriji.

 

U idealnom timu je imao čak četvoricu svojih fudbalera (Vardi, Marez, Kante i Morgan) što se Lisicama nije dešavalo ni tokom dominacije u nižim ligama. Da ne pominjemo koliko je podigao vrednost svojih momaka. N'golo Kante je pravi primer kako se zarađuje novac...

 

Jedino je njega prodao dok većina nije želela da ide upravo zbog Italijana. Obećali su da će ostati još jednu sezonu i igrati LŠ pod njegovim vođstvom.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

I onda kada je pre nekoliko dana dobio punu podršku zavođenje kluba usledio je otkaz zbog, navodnog, poraza od Sevilje rezultatom 2:1. Pa, zar je greh minimalno izgubiti od Sevilje i pritom dati gol u gostima?

 

Zbog onoga što je učinio za Lester ne bi bio greh ni da ispadne iz lige. Barem bi ponosno, onako kao kapetan lađe, potonuo sa svojim momcima na brodu koji je nedavno jedrio u petoj brzini.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Zato se nemojte čuditi što fudbalski svet kritikuje čelnike Lestera i njihova saopštenja i objašnjenja naziva smešnim. Opet, s druge strane trebalo bi i njih razumeti. Pokušavaju na sve načine da ostanu u Premijer ligi i misle da će promenom trenera trgnuti ekipu.

 

Šta biste vi uradili da ste na mestu vlasnika Lestera?

 

baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    24. februar 2017 | 17:09

    Ne,covek je zasluzan za istorijski uspeh,ovakvi rezultati i tabela je normalna za "manje" klubove koji igraju na 2-3 fronta,samo veliki klubovu mogu da uvek da budu u svim zavrsnicama i da dobro stoje na tabelama

  • Rade

    24. februar 2017 | 19:59

    Ma treba spomenik da mu postave izpred stadiona!Nikada više Lester neče videti LŠ.

  • Putin R.S

    24. februar 2017 | 22:35

    Ne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA