Srbija dobila prve protivnike za odbranu svetske titule: Evo kako je Dejan Savić prokomentarisao žreb

Vaterpolisti igraju u C grupi sa selekcijama Grčke, Španije i Južne Afrike

  • 0

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić posle žreba za Svetsko prvenstvo rekao je da je rano govoriti o takmičenju koje počinje za pet meseci, ali da je jasno da je četvrtfinale najvažnija utakmica.

 

Srbija će igrati u C grupi sa selekcijama Grčke, Španije i Južne Afrike.

 

- Dobili smo dva protivnika koji svakako zaslužuju poštovanje, to su selekcije Španije i Grčke. Ipak, moram da budem iskren i da priznam da ćemo od starta šampionata biti koncetrisani i na grupu sa kojom ukrštamo u četvrfinalu, jer je to svakako najvažniji meč u ovakvom sistemu takmičenja - rekao je Savić za sajt VSS.

 

Andrija Prlainović je izjavio da je uvek dobro kada u grupi ima kvalitetnih rivala.

 

- Nama je raspored takav da krećemo sa Južnom Afrikom i posle je sve teže i teže. Žreb je uvek informacija a vrlo često je i nebitan ako se mi spremimo kako treba - istakao je srpski as.

 

U grupi A su Brazil, Crna Gora, Kazahstan i Kanada, u B grupi su Francuska, Italija, Australija i Mađarska, dok su u D grupi SAD, Japan, Hrvatska i Rusija.

 

Srbija će posle grupne faze "ukrštavati" sa D grupom, a ako bude prva onda je to gotovo izvesno Japan, dok je rivbal u cetvrtfinalu pobednik meča A2-B3.

 

Šampionat sveta održaće se od 14. do 30. jula.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA