Razorili nam zemlju, ali nas je to ojačalo, pogledajte Novaka: Lajović govorio o bombradovanju Srbije

Član Dejvis kup reprezentacije emotivno govorio o užasnim danima za Srbiju 1999. godine

  • 2
Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Srpski teniser Dušan Lajović izjavio je da je bombardovanje 1999. godine tokom NATO agresije ojačalo sportiste u Srbiji, a kako je naglasio, najbolji primer je Novak Ðoković.

 

- Zemlja nam je bila razorena posle rata, ali to je sve nas očvrsnulo. Zato je Novak toliko jak, prošao je kroz to u mladosti. Bar ja tako gledam - rekao je Lajović za brazilski "Brejk poen".

 

Lajović je opisao kako je on doživeo bombardovanje, istakavši da mu je bilo teško da po drugi put prolazi kroz slične stvari.

 

- Imam 26 godina i prošao sam dva rata, nisam ponosan na to, ali život mora da ide dalje. Sećam se da kao devetogodišnjak nisam išao u školu 78 dana i nisam najbolje shvatao šta se dešava. I sada kada se setim sirena podilazi me jeza. Padale su bombe, svi su tražili mesto da se sklone - naveo je Lajović.

 

Brazilski novinari su konstatovali da je Srbije i pored rata uspela da izbaci sjajne tenisere i teniserke poput Ðokovića, Janka Tipsarevića, Viktora Troickog, Ane Ivanović, Jelene Janković...

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vosa

    24. februar 2017 | 22:49

    Jeste, pojedince je ojacalo. Al je Srbiju oslabilo

  • Cvrle

    25. februar 2017 | 10:34

    Zapravo je najvaznije da je Novak posle bombardovanja pronasao unutarnji spokoj.Nole mislilac, filozof i socijalni mag zasluzuje da uziva u basti svojih "znakova", sa sve Jelenom predavacicom Ekonomskog fakulteta u Beogradu a na temu, pohovani pingvin kao sastavni deo obroka vrhunskog trnisera.Kakva magija ( i pamet ).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA