≫ 

Upoznajte prelepu srpsku sportistkinju: Doktorka Mica je jedna od najboljih kajakašica sveta (FOTO) (VIDEO)

Buduća doktorka medicine Milica Kostov, izuzetno je uspešna u kajaku na brzim vodama, ali su joj hobi i borilačke veštine *Iako je prelepa, ističe da nema vremena za izlaske i momke zbog intenzivnih treninga

  • 10

Milica Kostov ima samo 19 godina, na svetskom prvenstvu u kajaku na brzim vodama osvojila je bronzanu medalju, radila je kao medicinska sestra, studira medicinu a hobi su joj borilačke veštine.

Miličin prvi izbor bio je tekvondo, nastupala je i kao MMA borac a veslanjem se bavi od 2013. godine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Najveći uspeh u karijeri napravila je u paru sa Kristinom Petrović osvajanjem bronze na svetskom prvenstvu u kajajku na brzim vodama. Ovaj uspeh možda je najveći ali ne i najteži, tvrdi ova šarmantna i harizmatična Nišlijka.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Bilo je teško ali ne smatram da mi je to najteže takmičenje u dosadašnjoj karijeri. Najteže mi je palo prvo zajedničko takmičenje sa Kristinom, Evropski kup u Skoplju. Zajedno smo osvojile zlato a u pojedinačnoj konkurenciji osvojila sam srebrnu medalju.

- Tu smo probile led pa je samim tim na svetskom bilo lakše ali ne mogu da kažem da smo se baš nadale medeljama - rekla je Milica za Telegraf Sport.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Dok slušamo Milicu kako veselo i energično priča o svom radnom danu pomislili smo da njen dan traje 48 sati, pa smo je pitali kako sve uspeva da postigne.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Teško, naravno, nije ni malo lako. Za svaki sport mora puno da se trenira a pogotovu kada je u pitanju reprezentacija.

Dnevno imam najmanje dva treninga pa onda nekako uklapam u pauzama da učim. Nije lako ali uz dobru organizaciju ništa nije nemoguće - tvrdi Milica.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Za momke i privatan život ostaje malo ili nimalo vremena.

- Već za mesec dana me očekuje prvo takmičenje u ovoj godini, Evrpopski kup, tako da se sada intenzivno spremam za to i trenutno nemam vremena ni za izlaske a ni za momke.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Za kraj Milica nam je otkrila šta po njenom mišljenju čini šampiona?

- Ja bih rekla sve. Nije samo tu fizička spremnost u pitanju već i to kakav si iznutra - zaključila je lepa Milica.

Kako izgleda dok lepa Milica vežba ali i ostatak intervjua pogledajte u videu koji sledi:

(J. Milivojević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA