KOPAONIK SKYTRAIL: Otvorena treća sezona jedinstvenih trka u Srbiji! (FOTO)

Najteže ski staze ski centra Kopaonik poslužile su Skyrunning asocijaciji Srbije za organizaciju još jedne izazovne planinske trke koja je po drugi put okupila najbolje planinske trkače i avanturiste iz regiona

  • 0

Nesvakidašnjom trkom na ski stazama Kopaonika, uzbudljivim nadmetanjem do poslednje sekunde i fer plej duhom uz puno pozitivne energije, 04. marta, otpočela je treća sezona Skyrunning lige Srbije.

Najpopularnija zimska avantura među trkačkom zajednicom okupila je 134 takmičara iz 8 zemalja, koji su trčali na stazi dugačkoj 15,2 klizavih km uz 1.800 m uspona. Veći deo takmičara uspeo je da nakon starta u 5h ujutru iz Brzeća, stigne do cilja kod hotela Grand, u limitu pre početka rada skijališta (do 9h).

Trku će mnogi pamtiti po dobroj zabavi na stazi, pomeranju svojih granica, rekordima ali i po naučenoj lekciji da se pravila i disciplina u skyrunningu mora poštovati i pored najboljih rezultata.

Foto: Promo Foto: Promo

Dušan Bazić sa Kopaonika, oborio je rekord staze sa vremenom od 1 sat i 55 min i prvi stigao na cilj, 9 minuta pre Kristijana Stošića. Potpuno neočekivano za sve prisutne, nakon provere neophodne opreme na stazi, utvrđeno je da Bazić nije imao obaveznu astro foliju, te mu je dodeljeno dodatnih 20 min na njegovo ukupno vreme i time je automatski postao trećeplasirani.

Foto: Promo Foto: Promo

Prvo mesto zauzeo je Kristijan Stošić iz Beograda, sa vremenom 2 sata i 4 minuta, dok je drugoplasirani bio Antonije Kijanović iz Prijepolja sa vremenom 2 sata i 10 minuta. Ravnopravnost, sportska etika i disciplina su iznad svih dobrih rezultata, te je Skyrunning još jednom pokazao svoju profesionalnost i promovisanje pravih vrednosti koje se moraju poštovati u sportu, a posebno u prirodi. Kopaonik je ćudljiva planina i vreme se za čas promeni, iz tog razloga sva dodatna oprema je obavezna.

Žensku konkurenciju obeležilo je nadmetanje dveju najboljih trkačica iz Srbije i Crne Gore do poslednje sekunde. Dobro prijateljstvo i zdrava konkurencija izmedju ove dve takmičarke, stvorilo je navijačku atmosferu ispred hotela Grand kada je Miluša Bošković iz Kotora, utrčala u cilj nekoliko sekundi pre najbolje skyrunnerke Srbije, Nevene Rajković iz Kruševca. Prijateljski zagrljaj i iskrene čestitke pokazale su da je prijateljstvo i zdrav takmičarski duh najveća nagrada u skyrunningu. Treće mesto zauzela je Marija Sekulović iz Beograda sa vremenom od 3 sata i 2 minuta.

Foto: Promo Foto: Promo

Organizator trke, Skyrunning asocijacija Srbije, se zahvaljuje pokroviteljima i su-organizatorima trke MK Resortu, Skijalištima Srbije, Marnik Run-u (Compressport), Vili Runolist, Polaris Srbija, hotelu Junior i skyrunning volonterima. Sportski duh, prijateljstvo, zdrava konkurencija, priroda, avantura i dobra energija čine  skyrunning jedinstvenim sportom koji promoviše #sveštovolim u Srbiji.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA