Lejkersi su stvarno bez Mozg(ov)a: Odstranili dvojicu kojima su dali 136 miliona dolara

Timofej Mozgov i Luol Deng višak u rotaciji Luka Voltona

  • 1

Još jedna sezona Los Anđeles Lejkersa se zvanično može proglasiti propalom.

Ekipa puna mladih i talentovanih igrača, projektovana da već ove sezone proba da "napadne" plej-of, pokazala je upravo to - talenat, ali samo to i ništa više.

Poslednja je u zapadnoj konferenciji (20-47) i do kraja regularnog dela sezone igraće za čast i za narednu sezonu u kojoj će nukleus tima koji čine Ingram, Rasel, Klarkson i Rendl opet krenuti ispočetka, ali iskusniji za ovaj debakl.

Brojne kikseve pravio je i menadžment "jezerdžija" koji je na početku sezone požurio da mladom timu priključi igrače od iskustva, pa je tako potpisan ugovor na četiri godine sa ruskim centrom Timofejem Mozgovim, kao i sa Luolom Dengom što je slavnu franšizu koštalo 136 miliona dolara, kolika je vrednost ugovora obojice.

Mozgov i Deng ne samo da nisu opravdali očekivanja, već neko vreme nisu ni u timu odlukom trenera Luka Voltona, a neće ih biti do kraja sezone, jer stručni štab želi da uigrava ekipu koja će biti lokomotiva u narednoj sezoni. Za Mozgova i Denga tu nema mesta, pa su oni, sada i zvanično, završili sa takmičarskom košarkom, prenose mediji u SAD.

Podsetimo da su se i u upravi Lejkersa nedavno desile velike promene posle kojih je slavni Medžik Džonson preuzeo rukovođenje franšizom, a Rob Pelinka je postavljen za generalnog menadžera. Na njima je sada da "srede" brljotine koje su napravili njihovi prethodnici, a ugovori sa Mozgovim i Dengom, odnosno raskid istih, biće im svakako prioritetne obaveze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA