Nije video gol-aut Zvezdi na derbiju, a ovog vikenda sudi kao glavni sudija!

Predsednik Sudijske komisije kaže da će reagovati ako se Obradoviću budu ponavljale greške

  • 17

Srđan Obradović bio je jedan od pomoćnih sudija glavnom arbitru Maju Vujoviću na 153. Večitom derbiju, čiji je posao bio da primeti gol-aut koji je prethodio golu Crvene zvezde.

>>> DAJTE GEOMETRA UMESTO SUDIJE: Najbolje prozivke Zvezdinog gola koji nije smeo da bude priznat! (FOTO)

Mnogo se bure podiglo oko toga, a Sudijska komisija FSS kaznila je Obradovića ne deligarvši ga na prethodna dva kola Superlige.

Ovog vikenda se vraća, i to kao glavni sudija na subotnjoj utakmici između Spartaka i Borca (14.00).

- Po pravilniku, ukoliko neki sudija napravi grešku, sve što možete jeste da ga ne delegirate jedno ili dva kola, ali onda ga vraća. Obradović nije sudio dva kola, i sad mora da bude raspoređen - rekao je za "Informer" predsednik komisije Đorđe Žutić.

On je objasnio da će Sudijska komisija reagovati ako se Obradoviću budu ponavljale greške.

- Kad neko ne radi na očekivanom nivou, najpre bude premešten, recimo, na noži rang takmičenja, pa onda odlučujemo kako i šta dalje. Naravno, ukoliko se ispostavi da mu je ovo bila jedna od retkih grešaka, ne možemo ga skloniti. Ko radj taj i greši. Ipak, kad se na kraju sezone budu svodili računi, peh sa derbija Obradoviću će biti uračunat kao minus. Od toga koliko neko kvalitetno sudi zavisi u koju grupu će butu raspoređen za narednu sezonu - rekao je Žutić, istakavši za kraj:

- Tačno je da se ova greška desila u meču koji kod nas ima možda i najveću težinu, pa zbog toga privlači više pažnje. Ipak, čoveku mora da bude pružena nova šansa.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA