9

Nele Karajlić otkrio kako je počeo da navija za Partizan iako mu je Željezničar u srcu! (VIDEO)

Posle dužeg vremena, Nele otvoreno o Partizanu

Nele Karajlić
Foto: RTS

Čuveni Nele Karajlić otkrio je u emisiji Oko magazin na RTS-u kako je počeo da navija za Partizan, iako je poznato da je dugo bio privržen Željezničaru.

Moj sin je počeo da navija za Partizan, onda sam i ja. Nisam ja navijač koji je zadrt. Navijam… išao sam da navijam za Smederevo protiv Ipsviča.

Karajlić je gostovao posle burne utakmice Hajduk – Rijeka na kojoj su navijači Torcide nosili transparent “Morem plovi jedna mala barka” na ćirilici, čime su želeli da isprozivaju goste koji ne šire mržnju prema Srbima. Karajlić je i u svojoj knjizi “Posle fajronta” veliki deo posvetio navijačkim podeljenostima u SFRJ, na šta je podsetio i na RTS-u.

Za Dinamo su navijali sarajevski Hrvati koji nisu bili brojni. Ali su imali svoj uticaj, ostavili su ozbiljan pečat, u sociopsihološkoj strukturi grada. Kad je Dinamo dolazio, uglavnom je dolazila ta grupacija Hrvata iz centralne Bosne. Hercegovci su bili uz Hajduk. Partizan je bio klub za koji se moralo navijati po direktivi, po pravilu službe, ako si oficir, vojnik, bez obzira na naciju. Grobari su Partizan izveli iz kasarni. Zahvaljujući trećoj generaciji klinaca, taj Partizan se oteo osnovnoj oficirskoj ideji, postao je opštenarodni pokret.

Taj detalj možete pogledati na 5.00 priloženog snimka.

(Telegraf.rs)

 

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: FK Partizan, FK Željezničar, Nele Karajlić
Popularni komentari
 • P
  PFC

  Pa i da je hrvatski nema veze, ja bih svakako navijao i za dinamo i za hajduk prije nego za zvezdu.

 • ☆☆☆

  Nek svaki Grobar pogleda ovu emisiju ako ga nije strah.Da i ovde nauče čak i od Grobara za koga navijaju i kakav je njihov klub.. a ko je i šta je velika,srpska Crvena zvezda.Sve ono što ih podučavamo stalno.

 • V
  Vronski

  Е срамото Српског рода с друге стране Дрине које навија за Црвено бијеле или Плаве. Стиди се. Буди поштен па реци јел има ико од Јанковића сем тебе да није Звездаш. Папак остаје папак.

foto dana

video dana