≫ 

Bačka žestoko optužila arbitra zbog suđenja na meču sa Nišlijama: Mutnim radnjama bi da nas izbace iz lige! (VIDEO)

Oštre reči pale zbog arbitraže

  • 5

Predsednik OFK Bačka Vladimir Mrđan zakazao je sednicu Upravnog odbora kluba zbog dešavanja na utakmici 27. kola Super lige Srbije koja se odigrala ovog vikenda na stadionu Slavko Maletin „Vava“  protiv Radničkog iz Niša.

Kako navode iz Bačke, sudijska trojka na čelu sa glavnim sudijom svojim nesmotrenim odlukama uticala na konačan rezultat susreta 1:2 u korist Nišlija.

- Suđenje je bilo u najmanju ruku skandalozno, a Bačkopalančanima nije dozvoljeno da igraju jer su pomenuti glavni sudija i njegovi saradnici učinili sve da domaći fudbaleri kojim slučajem ne iznenade ekipu Radničkog - navodi klub, a dodaje se da će Mrđan podneti ostavku na mesto predsednika, kako bi skrenuo pažnju na loš tretman debitanata u Superligi.

Mrđan je uverenja da se poslednja dešavanja na utakmicama Bačke mogu shvatiti kao namera da se Bačka izbaci iz lige zarad ostanka nekih drugih ekipa u elitnom rangu takmičenja.

- Mi kao klub, debitant u Super ligi Srbije svoje utakmice igramo pošteno na zelenom terenu gde nas ne zanimaju „igre ispod žita“, svaki bod osvojili smo pošteno, borbom i zalaganjem naših igrača, isto tako nećemo dozvoliti da naš klub upadne u šake „nečasnih radnji“, ljudi koji su u srpskom fudbal došli preko noći i koji imaju za cilj da „vedre i oblače“ i pritom nanose štetu klubovima koji nisu u tim vodama - poručuje Mrđan.

- Nisu toliko pomenuti sudija i njegova „ekipa“ sudili za Radnički, sudili su protiv fudbala i fudbalskih pravila. Pa da li je u Superligi viđeno da igrači jedne ekipe nisu hteli da izađu na teren gotovo 10 minuta na početku drugog poluvremena?! To su uradili igrači Bačke, izritirani odlukama pomenute „sudijske trojke“! Igrači nisu hteli da izađu na teren drugo poluvreme, te su na nagovor predsednika Mrđana i ostalih članova uprave izašli na teren gde je početak drugog poluvremena kasnio.

U Bačkoj su sumnjičavi jer su dobili kartone igrčai kojima je pretila suspenzija, a strahuju jer igraju protiv Radnika i Novog Pazara, direktnih konkurenata u borbi za opstanak.

- Jasno je da je Nikolić poslat sa namerom da spreči Bačku da napravi još jedan dobar rezultat, da je ostavi i „osakati“ pred dva vrlo važna meča za naš klub. Predsednik kluba Vladimir Mrđan i ceo upravni odbor kluba se nada, da će ova sudijska trojka biti najoštrije kažnjena od strane sudijske komisije - zaključuje se u saopštenju Bačke.

Na utakmici, Baška je ostala bez Veseljka Trivunovića u 47. minutu, kada je on dobio direktan crveni karton. Uz njega, čak pet igrača dobilo je žuti karton, Balabanović, Ilić, Konovalov, Apija i Bajić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kralj-CZ

    19. mart 2017 | 21:29

    Morali su da pobede,jer je sledeća utakmica sa nk partizanom zatvorena - klasika. Tončev već dogovorio sa Vazurom,i taman da se osvete ZVEZDI.

  • Ja

    19. mart 2017 | 21:40

    Ne znam sta cete u super ligu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA