Robi: Hrvatska će plakati za Bilićem!

Trener Zvezde ne razume hrvatsku javnost, a posebno verbalne napade Josipa Šimunića na odlazećeg selektora "kockastih"

  • 0

Iako u jeku priprema za narednu sezonu, Robert Prosinečki u Sloveniji pomno prati dešavanja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Strateg Crvene zvezde priznaje da je najviše iznenađen partijama i samim plasmanom Italije u finale.

 

- Za mene su Italijani veliko iznenađenje, ali ne u smislu toga da su se našli u finalu, nego zato što su ponudili drugačiji fudbal. Odstupili su od prepoznatljive igre ranijih generacija, ne igraju više defanzivno, na polukontre, sa desetoricom iza lopte. Prandelijeva Italija kombinuje, direktno prema golu, atraktivno... - prijatno je iznenađen "azurima" trener Crvene zvezde.

 

Hrvatska je pomalo i nezasluženo ispala u prvom krugu i tako se završila selektorska era Slavena Bilića, u kojoj je velikog udela imao i Prosinečki koji mu je četiri godine bio asistent u stručnom štabu "kockastih". Robija je posebno iznenadio ispad iskusnog Josipa Šimunića koji je osuo drvlje i kamenje po Biliću.

 

- Šta mi Hrvati hoćemo?! Jedna tako mala zemlja je igrala na dva od poslednja tri velika takmičenja i morali bi da budemo zadovoljni već time, a kamoli time da smo na oba takmičenja upozorili fudbalski svet na sebe. Da je Rakitić postigao gol igrali bismo četvrtfinale. Iskreno, Šimunić je preterao. Razumijem ja to da svako želi da igra na tako velikom takmičenju, ali trener najbolje zna zašto stavlja ovoga, a ne onoga. Slaven Bilić je veliki trener i odličan čovek, neka kaže ko što hoće, ali mnogi će uskoro u Hrvatskoj za njim plakati. Zar baš Slaven nije stvorio ovu generaciju koja još nije rekla poslednju reč i koja se može nositi sa svima na svetu - zaključio je Prosinečki.

 

(Telegraf.rs/Izvor: Jutarnji list)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA