≫ 

Udovičić dodelio stipendije sportistima, ceremonija snimana dronom (VIDEO)

Vanja Udovičić naglasio da je povećan broj stipendista u Srbiji

  • 0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je danas ugovore o stipendiranju vrhunskim sportistima Ministarstva omladine i sporta i stipendistima Fonda za mlade talente sa Univerziteta u Beogradu, na Kalemegdanu. On je čestitao mladim studentima i sportistima i istakao da su ove stipendije rezultat njihovog znanja, truda, zalaganja i posvećenosti.

 

- Ove godine povećali smo broj stipendija za studije u Republici Srbiji, ovakvim odlukama želimo da pokažemo da država brine o obrazovanju i ulaže u mlade koji su intelektualna elita ove zemlje - rekao je Udovičić na ceremoniji koja je između ostalog snimana i dronom.

 

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

 

On je istakao da je znanje mladih stipendista najprestižniji brend Srbije, a svako od njih je pojedinačno, kaže Udovičić, najbolji ambasador svoje zemlje.

 

- Država ceni i prepoznaje vaš trud i rad i želi da promoviše najkvalitetnije mlade ljude u Srbiji. Budite pobednici, pobedite svoje granice - kazao je ministar omladine i sporta koji je i predsednik Fonda za mlade talente.

 

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

 

Fond je u periodu od kada se nalazi u nadležnosti Ministarstva omladine i sporta, od avgusta 2008. godine do danas stipendirao je više od 21.150 mladih talenata sa uloženih preko 5,5 milijarde dinara, dok se stipendije za sportsko usavršavanje vrhunskim sportistima amaterima dodeljuju u tri kategorije. U 2017. godini, za nosioce sportskih stipendija Ministarstva predložen je ukupno 391 sportista iz 49 nacionalnih granskih sportskih saveza na osnovu ostvarenih rezultata u prošloj godini.

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA