Fudbal više neće biti isti, posle ideje Engleza: Da li će ova odluka ''zakačiti'' Srbiju već sledeće godine?

Engleski Liga Kup će biti pionirsko takmičenje za ovu tehnologiju koja bi mogla da se koristi na Mundijalu u Rusiji

  • 5

Na prijateljskom meču između Francuske i Španije odigranom u utorak video tehnologija je imala i te kako uticaja na konačan rezultat.

''Video sudija'', kako ovu tehnologiju zovu, opravdano je poništio gol Gruzmana i priznao onaj Delufeov za konačnih 2:0 u korist Furije.

Upravo ova tehnoligija će se sledeće sezone koristiti u Engleskoj, tačnije u Liga Kupu. To praktično znači da će se fudbal kakav trenutno poznajemo poprilično promeniti.

O čemu se zapravo radi ovde?

Printskrin: Youtube/FIFATV Printskrin: Youtube/FIFATV

Na svakom stadionu postojala bi soba u kojoj bi sudije gledale prenos utakmice i na osnovu usporenih snimaka bi po hitnom postupku javljali kolegama na terenu gde su pogrešili kako bi ovi mogli da isprave svoje greške.

U roku od samo nekoliko sekundi bi se proveravalo da li je sudija pogrešio kod penala, kartona, ofsajda...Igra se ne bi zaustavljala radi svake sitnice, već samo zbog krucijalnih situacija koje bi mogle da odluče pobednika ili utiču na krajnji rezultat.

Strani mediji javljaju da se prvi čovek FIFA Đani Infantino zalaže za ovakvo rešenje već na SP u Rusiji. Nadamo se da će i Srbija igrati tamo...

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 11213

    30. mart 2017 | 10:36

    Kod nas prvo moraju neke prepravke da se urade, uglavnom sa korner linijom i sa linijama od kaznenog prostora, sudije moraju na dodatne oftamološke preglede pa kad se to reši onda je i ovo kod nas moguće.

  • QQ-LELE

    30. mart 2017 | 11:54

    U Srbiji sudije ce biti protiv ovog sistema, onda vise nece dobijati mito za namestanje utakmica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA